RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne (22) slo politimann

Sist oppdatert:
Før hun spyttet på ham. Nå er hun dømt.

(iOslo.no) Episoden fant sted i Oslo sentrum i sommer. Den da 21 år gamle kvinnen gikk sammen med en venninne fra et utested, begge med ølglass i hånden. Da en sivil politibil passerte venninnene kastet de først alkoholen ut før de kastet glassene mot bakken så de knuste.

Nektet
Politipatruljen stanset og ga beskjed om at kvinnene pent måtte rydde opp igjen glassbitene. Venninnene nektet og da ga den sivilkledte politimannen dem et formelt pålegg om å rydde opp etter seg.

Kvinnene som virkelig hadde satt seg på bakbeina nektet fremdeles å ta ryddejobben. Da tok politibetjenten tak i tiltaltes venninne og geleidet henne bort og plasserte henne i politibilen. Det likte tiltalte svært dårlig og plantet et slag midt i ansiktet på den andre politibetjenten. 22-åringen ble naturlig nok lagt i bakken og påsatt håndjern.

Spyttet etter politiet
Under kjøreturen til arresten serverte den nå dømte 22-åringen noen saftige gloser til politibetjentene. Vel på plass på politihuset var stemningen, ifølge retten, amper og kvinnen hadde enda mer på lager. Hun spyttet to ganger etter den samme politibetjenten som hun tidligere hadde slått med flat hånd i ansiktet.

I retten forklarte både 22-åringen og hennes venninne at de ikke forsto at de to sivilkledte politibetjentene var fra politiet, selv om de politibetjentene forklarte at de hadde legitimert seg. Kvinnen fortalte videre at hun ikke plukket opp ølglasset fordi hun fant det provoserende at en «vanlig» mann forsøkte å beordre henne til noe slikt. Hun sa også at hun hadde «blackout» og bare husker glimt fra den aktuelle kvelden.

22-åringen ble fredag denne uken dømt til fengsel i 30 dager i Oslo tingrett. Hun må i tillegg betale 3000 kroner i bot for lovbruddet.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere