RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne (23) løslatt i bombesaken i Siljan

FANT BOMBE: I forbindelse med en væpnet aksjon mot en eller flere etterlyste personer, fant politiet i denne boligen en bombe. To kjenninger av politiet ble arrestert og bomben uskadeliggjort.
FANT BOMBE: I forbindelse med en væpnet aksjon mot en eller flere etterlyste personer, fant politiet i denne boligen en bombe. To kjenninger av politiet ble arrestert og bomben uskadeliggjort. Foto: Tom Erik Holland/Telemarksavisa
Men siktelsen er foreløpig opprettholdt.

Larvik-kvinnen ble pågrepet sammen med sin ektemann (33) i deres bolig i Siljan, etter funnet av en bombe for snart to uker siden. Bomben ble funnet da politiet skulle pågripe 33-åringen i forbindelse med et våpentyveri i Larvik.

LES OGSÅ:Skulle pågripe to personer - fant bombe

De ble begge siktet for befatning med bomben, og satt i varetekt.

Løslatt

23-åringen fra Larvik er nå løslatt, men siktelsen er opprettholdt.

- Siktelsen står fortsatt, men vi får se hva som skjer framover. Vi har ikke tatt noen stilling til å endre siktelsen på nåværende tidspunkt, forteller politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Telemark-politiet.

33-åringen sitter fortsatt i varetekt i to nye uker. 23-åringen fikk en uke i varetekt, en uke kortere enn hva politiet ba om. Mannen ble varetektsfengslet i fire uker. Begrunnelsen for fengslingen var bevisforspillelsesfare for kvinnen, og både bevisforspillelse- og gjentakelsesfare for mannen. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og kjennelsen ble unndratt offentligheten. 

LES OGSÅ: Samboerpar fengslet etter bombefunn i Siljan

Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld, og har via sin forsvarer Morten Wexels uttalt at hun ikke kjente til bomben i huset.

33-åringen skal ha uttalt under fengslingsmøtet at hans kone var uskyldig, ifølge mannens forsvarer, Thomas Randby.

LES OGSÅ: Nekter for å ha noe med bomben å gjøre

Dynamitt til fiske

33-åringen selv nekter straffskyld for bomben, og hevder han bruker dynamittkubber for å fiske. Ifølge hans forsvarer sprenger han dem på dypt vann, så fisk flyter opp. Mannen er også tidligere dømt for befatning med sprengstoff, da ga han samme forklaring.

Kvinnen ble i tillegg anmeldt for vold mot en tjenesteperson, da hun sparket en polititjenestekvinne under pågripelsen. Det skal også ha blitt gjort beslag av narkotika i huset.

Begge er tidligere kjent av politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere