RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne (46) sparket, lugget og mobbet barna sine

Foto: Vidar Berg (Avisa Nordland)

(Avisa Nordland) Over flere år skal en Bodø-kvinne ha mishandlet og trakassert sine to barn.

Den fysiske volden har blant annet bestått i at hun har sparket, slått, kløpet, lugget - og dratt dem i ørene. Ved en anledning har hun kløpet sønnen i armen mens ansatte fra barnevernet var til stede.

I tillegg skal hun ha utøvet psykisk trakassering. Blant annet skal datteren ha følt seg mobbet på grunn av vekten.

Samarbeidsproblemer
Barna er født tidlig på 2000-tallet. Samlivet mellom kvinnen og barnas far tok slutt da barna var to og tre år gamle.

Foreldrene hadde vansker med å samarbeide om barna etter bruddet.

Tvist om fast bosted og samvær ble ved flere anledninger brakt inn for retten. Barnas far skal i denne perioden ha uttrykt bekymring for sin eks-samboers bruk av alkohol og andre rusmidler.

Nektet
I retten erkjente kvinnen ikke straffskyld etter tiltalebeslutningen. Hun kjente seg ikke igjen i beskrivelsen som barna hadde gitt av henne i dommeravhør. Hun forklarte at det kunne ha vært enkeltepisoder med spark og lugging.

Retten fester imidlertid lit til barnas forklaring om jevnlig bruk av fysisk vold og psykisk trakassering. Barnas forklaring ble i retten underbygget av forklaringene fra to ansatte fra barnevernstjenesten.

Ni måneder
Kvinnen er av Salten tingrett dømt til fengsel i ni måneder. I tillegg må hun betale hver av barna 60.000 kroner i oppreisningserstatning.

Rettens mindretall, en av meddommerne, ønsket å sette fengselsstraffen til seks måneder. Den andre meddommeren ønsket å sette erstatningssummen til 80.000 kroner for hvert av barna.

Retten finner det bevist at krenkelsene foregikk over flere år. Den fysiske volden ga seg ikke utslag i større skader, men krenkelsene førte til utrygghet og frykt hos barna, heter det i dommen.

Les flere saker fra Avisa Nordland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere