*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne (54) siktet for å ha forlatt to barn i Aarhus

FORLATT: To barn ble funnet forlatt i Aarhus i helga.

FORLATT: To barn ble funnet forlatt i Aarhus i helga. Foto: Østjyllands Politi

Politiet har nå arrestert to personer, og anholdt én person etter at to barn ble funnet forlatt i Aarhus i helgen. En kvinne er siktet for å ha forlatt de to barna.

16.12.19 15:15

– Vi jobber ut fra en mistanke om at barna er kommet til Danmark sammen med noen personer som oppholder seg, eller har oppholdt seg, ulovlig i landet. Via vår etterforskning fant vi frem til noen personer som kan ha en relasjon til barna, sier politiinspektør Michael Kjeldgaard.

To personer ble mandag arrestert for å sikre deres identitet, etter å ha besøkt flere adresser i Jylland i forbindelse med etterforskningen søndag kveld, melder Østjyllands politi i en pressemelding.

Kort tid senere ble en annen kvinne, som er 54 år gammel, pågrepet og siktet for mishandling og for å ha etterlatt barna i hjelpeløs tilstand, melder politiet under en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Kvinnen, som er afghansk statsborger, skal være i familie med barna, men er ikke moren deres.

Afghanske

Politiet antok først at barna var østeuropeiske, men mener nå å kunne fastslå at de snakker dari og er av afghansk opprinnelse.

Gutten, som antas å være mellom to og tre år gammel, ble funnet stående ved siden av en sportsvogn der det satt en rundt ett år gammel jente.

Les også: Trebarns­moren Trine (33) klarer seg med 700 kroner i uka til mat, og er dritt­lei foreldre som skaper kjøpe­press (+)

Politiet lette først etter barnas foreldre i butikker og restauranter i området, men uten hell.

Overvåkingskamera i området ble også undersøkt, i håp om å avdekke hvem som fulgte barna inn i Park allé og etterlot dem der.

Stort engasjement

Det har vært enorm oppmerksomhet og stort engasjement i Danmark om saken. Etter at politiet offentliggjorde bilder av de to barna, ble pågangen etter hvert så stor at politiet måtte trygle om arbeidsro.

– Vi kan simpelthen ikke ta alle telefonene og har bruk for litt arbeidsro for å kunne følge opp noen av de sporene vi har å gå etter. Har du viktig tips, så skriv heller en epost til oss, lød oppfordringen fra politiet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag