RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne (55) vant en million på tomflasker

Butikksjef Christian Svalland ved Meny Sletten og daglig leder Marian Guddal Hansen i Bergen Røde Kors synes det er stas med en ny pantemillionær i Bergen. Her markeres begivenheten ved vinnerautomaten.
Butikksjef Christian Svalland ved Meny Sletten og daglig leder Marian Guddal Hansen i Bergen Røde Kors synes det er stas med en ny pantemillionær i Bergen. Her markeres begivenheten ved vinnerautomaten. Foto: Pantelotteriet (Bergensavisen)
- Jeg skulle være snill og gi penger til Røde Kors.

BERGEN (ba.no): En 55 år gammel kvinne fra Bergen ble millionær i pantelotteriet onsdag. Hun satset pant for 22 kroner på Meny-butikken på Sletten.

– Jeg skulle være snill og gi penger til Røde Kors, men endte opp med å bli pantemillionær, sier den overraskede vinneren.

Milliongevinsten var en hyggelig start på ferien for den nybakte pantemillionæren, som ønsker å være anonym.

Skal betale ned gjeld

– Pengene skal jeg bruke på å betale ned gjeld, og pusse opp huset. Et nytt kjøkken har lenge vært en drøm, kanskje også kanskje en ny bil, sier vinneren, som fortsatt ikke helt kan skjønne at hun faktisk har vunnet storgevinsten.

– Jeg spiller jo både Lotto og Vikinglotto, og har lenge lurt på når det skulle være min tur til å vinne. Så var det altså i pantelotteriet at jeg tok toppgevinsten.

Nesten målløs

Det er ikke første gang 55-åringen har trykket på Røde Kors-knappen når hun har pantet, men sjokket ble desto større da den lange pantelappen med mange nuller på kom ut.

– Jeg måtte spørre de ansatte i butikken om de kunne se på lappen sammen med meg. Selv da de bekreftet at det stod seks nuller der, kunne jeg ikke helt tro det. Og de ble nesten like overveldet som meg, ler den glade vinneren.

– Det er ganske mange av kundene våre som deltar i Pantelotteriet, men spesielt kjekt og hyggelig at akkurat en av våre kunder vant toppgevinsten på en million kroner. Vi gleder oss med henne og gratulerer så mye, sier butikksjef Christian Svalland på Meny Sletten i Bergen.

Vil fortsette å spille

55-åringen sier hun ikke vil slutte å spille, selv om hun nå har vunnet. Hun synes Røde Kors gjør en god jobb, og ønsker fortsatt å støtte dem gjennom lotteriet.

Det setter Marian Guddal Hansen, daglig leder i Bergen Røde Kors, stor pris på.

– Jeg vil gratulere vinneren så mye, og også takke henne og alle andre som støtter oss gjennom pantelotteriet. I fjor fikk vi i Bergen nær 400 000 kroner i støtte. Den støtten kommer enormt godt med når vi har over 6000 deltakere i våre 30 aktiviteter for blant andre barn og ungdom, eldre, innvandrere, tidligere innsatte og rusmisbrukere i løpet av året, sier hun.

29 millionærer

Siden starten i 2008 har pantelotteriet gitt over 100 millioner kroner til Røde Kors i Norge.

Totalt har 29 personer blitt pantemillionærer.

Les flere saker fra Bergensavisene her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere