*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne (73) knivstukket på restaurant

Nå har gjerningsmannen meldt seg for politiet.

23.01.12 18:04

Oslo-politiet meldte mandag at en kvinne klokken 12.12 ble stukket med kniv på restauranten Egon i kjøpesenteret Byporten i Oslo sentrum.

Gjerningsmannen løp målrettet bort til bordet hvor fornærmede, en kvinne på 73 år, satt sammen med en venninne. Det hele var over på noen sekunder.

Gikk ut med bilde - meldte seg
Kort tid etter knivstikkingen, gikk politiet gjennom overvåkingsvideoer. Hele senteret og selve restauranten benytter seg av overvåkingskameraer.

I 16-tiden gikk politiet ut med overvåkningsbilde av mannen, og like før klokken 17 opplyser politiet at en 34 år gammel mann kom til Grønland politistasjon og meldte seg.

- Personen har meldt seg. Det skjedde akkurat nå på politistasjonen. Mannen sa at det var han som hadde gjort det og er samme personen som på bildet politiet offentliggjort, sier politiførstebetjent Ellen Svae til VG Nett.

Uprovosert angrep
Ifølge operasjonsleder Reidun Lilleås i Oslo politidistrikt skal kvinnen ha fått flere stikk både mot hodet, skulderen og hendene, idet hun prøver å beskytte seg mot knivangrepet. Den 73 år gamle kvinnen ble fraktet til legevakten, men skadene skal ikke være alvorlige.

Ifølge politiet skal det ikke være noen tilknytning mellom gjerningsmannen og den fornærmede.

- Kvinnen sitter som gjest på restauranten og spiser da en person helt uprovosert kommer bort til henne og begynner å stikke med kniv, sier Lilleås til Nettavisen.

Ingen så hva som skjedde
Kvinnen var sammen med en venninne da gjerningsmannen går til angrep. Mannen beskrives som en mann med asiatisk utseende, cirka 175 cm høy, mørk jakke med hette, lys dongeribukse, to dager gamle skjeggstubber og kortklipt hår.

- Det var ingen av de ansatte eller de andre gjestene som så hva som skjedde, sier Einar Brobakken, daglig leder ved Egon-restauranten til Nettavisen.

Han roser politiet for at de kom raskt til stedet etter ugjerningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.