19-åringen ble pågrepet mandag ved 17.50-tiden i Bergen sentrum, siktet for bæring av kniv på offentlig sted.

I samtaler med politiet skal hun ha kommet med en rekke grove trusler mot det etterforskerne oppfatter som helt tilfeldige personer.

Fortalte om planene

– Det var da politiet kom i kontakt med henne at disse utsagnene ble fremsatt, bekrefter politiadvokat Dyveke Gjermundrød i Vest politidistrikt overfor BA.

Samme avis opplyser at kvinnen i avhøret skal ha fortalt at planene hennes var å ta med seg kniven hun bar på opp til Fløyen, for så å skade tilfeldige mennesker med våpenet.

Bakgrunnen for arrestasjonen var at hun ble observert utenfor politihuset, i omlag 45 minutter, med det som lignet på en knivslire festet til buksen.

Dette viste seg også å stemme, og politiet beslagla kniven og tok henne med inn til avhør.

Trusseldømt

19-åring er kjent for politiet fra før. Hun har vært fremstilt for psykiatrisk legevakt, men er funnet å være ved sine fulle fem. Dermed er 19-åringen overlatt politiet og kriminalomsorgen.

Politiet ber om fire uker i varetekt fordi man mener det er fare for gjentakelse av straffbare handlinger.

Kvinnens forsvarer, Ellen Eikeseth Mjøs, opplyser til BA at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

– Hun stiller seg uforstående til at hun skal fremstilles for fengsling på dette grunnlaget, sier Mjøs.

Politiet fikk medhold av Bergen tingrett om bruk av varetektsfengsel.

«Det at hun bar kniv i knivslire festet i buksen da hun ble pågrepet taler for at truslene er reelle. Siktede synes ikke å ha tatt lærdom av de tidligere straffereaksjonene», skriver dommeren ifølge BA.

Les flere saker fra BA her!