Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne (23) mistenkt for veskesvindel

Anne Lise Johansen (60) har uskyldig blitt blandet inn i en storstilt veskesvindel. Mer enn 70 personer har blitt lurt, men den anmeldte kvinnen (23) er forsvunnet.

OSLO: – Jeg trodde noen hadde sendt meg en hyggelig gave til Valentinsdagen eller morsdagen, men så viste det seg å være en falsk Chanel-veske fra fremmede mennesker, sier Anne Lise.

Vesken var sendt fra et par fra Oslo som var blitt lurt av veskesvindleren. Freidig har vedkommende stjålet identiteten hennes og startet salg av ulovlig produsert og importerte vesker.

Ekkelt

– Jeg synes dette er både vemmelig, ekkelt og sårende. Hvordan kan noen gjøre noe sånt, spør Johansen.

Straks kontaktet hun lensmannskontoret i Bamble. Umiddelbart reagerte overbetjent Svein Erik Vatle og fikk stanset kontoen til det som viste seg å være en Oslo-kvinne. Hun skal ha opprettet nettbaserte annonser med navn til ulike mennesker, men med sitt eget kontonummer.

Stanset kontoen

– Vi fikk stanset kontoen som det i øyeblikket var cirka 20.000 kroner på. Veskene har blitt solgt for rundt 5.000 kroner, forteller lensmann Åge Halvorsen i Bamble.

Kontoen eies av en 23 år gammel kvinne i Oslo. Hun er nå anmeldt. Ifølge politiet i Oslo, har den samme kvinnen mer enn 70 anmeldelser fra ulike personer.

Flere tilfeller

– Vi har fått flere anmeldelser fra personer som har kjøpt vesker. En annen kvinne i Bamble ble oppringt av en kvinne og konfrontert med hvorfor hun ikke hadde hentet ut vesken fra postkontoret. Den ukjente kvinnen var truende og ønsker 500 kroner i erstatning for utgifter, sier Halvorsen.

Politiet har ennå ikke funnet kvinnen. Det er også uvisst hvorvidt det er andre personer som er blandet inn i saken. Noen av veskene er dårlige kopier, mens den som er her avbildet er mer forseggjort. Felles for dem er at de er falske og derfor ulovlige.

– Vi frykter at flere kan være lurt og håper de vil melde seg, sier lensmann Halvorsen.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag