RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne anker etter å ha tapt overgrepssak mot misjonen

Stavanger (NTB): En kvinne i 30-årene som saksøkte Den Evangelisk Lutherske Frikirke (Frikirken) og Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) for seksuelle overgrep, anker til lagmannsretten etter at hun ikke vant fram i Stavanger tingrett.

Kvinnen gikk på internatskole i Taiwan på 1980-tallet. Hun gikk til sak mot misjonen fordi hun holder dem ansvarlig for at hun ble seksuelt misbrukt av en ansatt på skolen. I tillegg saksøkte hun misjonen for omsorgssvikt og fordi de ikke tok ansvar da de fikk vite om misbruket.

Men hun vant ikke fram i Stavanger tingrett da dom falt 10. oktober. Dette var første gang en tidligere elev ved den norske misjonens internatskoler i utlandet har saksøkt eierne etter misbruk.

Kvinnen har nå besluttet å anke tingrettens dom og skal levere anke fredag, skriver Stavanger Aftenblad og Dagen. Hennes forsvarer, advokat Øystein Hus, sier kvinnen mener dommen unnlater å ta stilling til organisasjonenes ansvar for omsorgssvikten hun ble utsatt for. Kvinnen vedgår at beslutningen om å anke er en stor belastning for henne, men hun mener det dreier seg om viktige spørsmål som også angår andre misjonærbarn.

Selv om hun ble frifunnet i tingretten, ble hun trodd på de faktiske forholdene.

- Vi mener at det er viktig at vi nå har fått en avklaring, og at dommen fastslår at vi ikke har et erstatningsansvar. Men dette har vært en vond sak. På vegne av Frikirken og NLM beklager vi sterkt at et misjonærbarn ble utsatt for overgrep på en av våre internatskoler, skrev organisasjonene i en felles pressemelding etter at dommen falt 10. oktober. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere