RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne anklaget for å drive «babyfabrikk» i Nigeria

Lagos (NTB-AFP): En kvinne er pågrepet og siktet for å ha innlosjert gravide jenter for deretter å selge de nyfødte spedbarna.

- Vi reddet seks jenter i ulike stadier av graviditet fra et ulovlig mødrehjem i Port Harcourt, sa en polititalsmann onsdag. Den yngste jenta er bare 14 år gammel.

I løpet av de siste årene har politiet gjort en rekke anslag mot slike barnefabrikker i Nigeria, spesielt sør i landet. I begynnelsen av mai fant politiet 17 gravide tenåringsjenter og elleve spedbarn. Kort tid etter ble et annet ulovlig mødrehjem avdekket.

Handel med spedbarn er en lukrativ bransje der bakmennene i menneskesmuglingen tjener store penger. Et guttebarn kan selges for om lag 180 euro mens prisen er noe lavere for jenter. Ifølge FN er handel med spedbarn den tredje vanligste formen for kriminalitet i Nigeria, etter bedragerier og narkotikahandel.

Til tross for at landet er Afrikas største oljeprodusent, er fattigdom svært utbredt. Om lag 160 millioner nigerianere lever på under to dollar dagen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere