*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne blir trolig lam etter skyteepisode

SAMBOEREN SIKTET: En 55 år gammel mann er siktet for å drapsforsøk på sin 43 år gamle samboer. Kvinnen blir trolig lam som følge av skyteepisoden. Foto: Scanpix

Skutt mens hun var på fest.

En 43-årig kvinne blir trolig lam etter at hun ble skutt under en fest i Lindesnes. Kvinnens 55-årige samboer er siktet for drapsforsøk, og han er varetektsfengslet i åtte nye uker.

Den siktede mannen hevder han skjøt i nødverge og nekter straffskyld. Han ble framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett mandag, skriver Fædrelandsvennen.

Både mannens 43-årige samboer og en 44-årige venninne av henne ble truffet. Venninnen ble lettere skadd, mens 43-åringen ifølge politiet er mer alvorlig skadd.

– Hun har ikke hatt bevegelse i beina etter hendelsen. Sannsynligvis blir hun lam for livet, sier politiadvokat Liv Versland Seland i Agder politidistrikt.

Fengslingskjennelsen blir anket til lagmannsretten, opplyser den siktedes forsvarer, advokat Svein Kjetil Stallemo.

Skytingen skjedde på morgenen søndag 2. november i forbindelse med et 50-årslag i boligen til 55-åringen på Kragstadmoen i Lindesnes kommune. I avhør har mannen forklart at han var ruset på amfetamin og cannabis. Tingretten mener påstanden om nødverge er lite troverdig ettersom han avfyrte tre skudd – og at han var ruset.

– Ruspåvirkningen er helt uten interesse, så her har tingretten bommet. Høyesterett har avgjort at det er hvordan man oppfatter sin egen situasjon som skal legges til grunn, uavhengig av rus. Det er kun en uaktsom misforståelse som kan vektlegges, sier forsvareren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag