Politiet bekrefter at en kvinne er død etter å ha blitt knivstukket på Nav Årstad i Bergen.

Vedkommende er en kvinne i slutten av 50-årene. De pårørende er varslet.

Den andre som ble skadet er en kvinne i midten av 30-årene. I samråd med Haukeland universitetssykehus kan politiet informere om at hun er lettere skadd.

Les også: Kvinne døde av skadene etter knivangrep på Nav-kontor

Framstilles for varetektsfengsling

Den pågrepne mannen er nå siktet for drap og grov kroppsskade, forteller politiet på en pressekonferanse mandag ettermiddag. Han skal ikke ha motsatt seg pågripelsen.

- Siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen, og vi ber publikum som har relevant informasjon om å kontakte politiet på tipstelefon 47696060, sier påtaleansvarlig Christine Møen Wisløff i Vest politidistrikt.

Politiet ber også om forståelse for at man ikke kan gå ut med mer informasjon i frykt for å påvirke vitner.

Begge kvinnene ble sendt til Haukeland universitetssykehus etter å ha blitt knivstukket under et brukermøte på Nav-kontoret på Danmarks plass i Solheimsviken i Bergen mandag morgen.

Knivstikkingen skal ha skjedd på et samtalerom, som har egen rømningsvei, skriver Bergensavisen.

En mann i 30-årene ble raskt pågrepet etter knivstikkingen.

Det var klokka 10.02 politiet fikk den første meldingen om knivstikkingen. Fire minutter senere var de på plass på stedet.

Byråden: – Mørk dag

Dette er en mørk dag for Bergen kommune, sier byråd for arbeid, sosial og bolig, Lubna Boby Jaffery (Ap).

– En av våre kolleger har gått bort på tragisk vis mens hun var på jobb. En annen har blitt skadd. Tanker og dypeste medfølelse til familien, pårørende som nå står midt i krise, sa Jaffery på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

– Det er dramatiske hendelser som berører hver og en av oss. Vi må ta tiden til hjelp for å ta innover oss at vi har mistet en god kollega og ansatt i kommunen.

Flere vitner skal ha vært inne på Nav-kontorene da hendelsen skjedde, og noen skal også ha sett deler av selve handlingen. Direktør for Nav Vestland, Anne Kverneland Bogsnes, sier de er i sjokk og sorg over å ha mistet en god kollega.

– Vi tenker først og fremst på hennes nærmeste, kollegaen som ble skadd og på de andre som var til stede. Nav skal være en trygg arbeidsplass og et trygt sted å komme til for dem som trenger oss, sa hun på pressekonferansen.

– Det som har skjedd er dypt tragisk, Nav har en viktig oppgave i samfunnet. Vi skal møte samfunnet uten sperringer og strenge sikkerhetskontroller, sa Kverneland Bogsnes.

- Dessverre en realitet

- Det er en veldig tragisk hendelse. Det er én person som er drept og én som er skadet. Tankene våre går nå til de som er pårørende og de som er kollegaer, sier arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) på et pressetreff mandag ettermiddag.

Han forteller videre at NAV er et av grunnpilarene i velferdsstaten og at man nå må finne ut at hvordan dette kunne skje.

- Politiet skal nå få gjøre sin etterforskningsjobb, men det er helt naturlig å gå opp saken fra vår og Navs side for å se om det er noe som må forbedres eller gjøres, fortsetter Røe Isaksen.

Til Nettavisen forteller arbeidsministeren at trusler dessverre er en del av hverdagen for enkelte arbeidsgrupper.

- Det er dessverre en realitet at ansatte i flere etater; barnevernet, skoleverket og Nav er utsatt for trusler. Noen ganger er det vold, og i dag har vi dessverre sett et tragisk eksempel på det, sier arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen til Nettavisen.

- Dypt tragisk hendelse

Leder Mimmi Kvisvik i fagforeningen Fellesorganisasjonen sier i en pressemelding at ansatte på mange Nav-kontorer er redd ting som dette kan skje.

- Nå har vi også en bekreftelse på at det skjer, sier Kvisvik.

FO er fagforeningen for flere av profesjonene som jobber i Nav og har flere medlemmer på kontoret til Nav Årstad.

- Dette er først og fremst en dypt tragisk hendelse. Våre tanker går til de pårørende og til kollegaene ved Nav Årstad. Vi oppfordrer alle til å gi pårørende og kolleger ro og omsorg i en vanskelig stund, sier forbundslederen.

De ansatte følges opp av fagforeningen, arbeidsgiver og bedriftshelsetjenesten. I tillegg er Arbeidstilsynet informert. Vernetjenesten er også på plass.

De ansatte ble samlet på et hotell i Bergen etter hendelsen.