Kvinne døde etter boligbrann i Stavanger

Moren til en åtte år gammel gutt døde søndag etter en boligbrann i bydelen Tasta i Stavanger. Gutten er fortsatt kritisk skadd.

20.07.14 10:58

Det opplyser Haukeland universitetssjukehus søndag formiddag.

Det var lørdag formiddag det brøt ut brann i familiens hus i Stavanger. Etter brannen ble den åtte år gamle sønnen sendt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen med kritiske skader.

Moren ble først lagt inn på Stavanger universitetssjukehus, men ble så flyttet til Haukeland.

Faren i familien på fire var ikke i huset da brannen startet. Datteren på 11 år reddet seg raskt ut da det begynte å brenne.

Faren og 11-åringen ble etter brannen tatt hånd om av et kriseteam.

Overtent

– Da vi kom til stedet, var annen etasje overtent, og flammene sto ut av vinduene, sier politiets innsatsleder Ken Gjøran Svensen til Stavanger Aftenblad, lørdag.

Politiet fryktet først at en leieboer også var i bygningen da brannen brøt ut. Men etter at brannvesenet gikk gjennom huset, ble det klart at det ikke var flere personer i bygningen, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om brannen klokka 8.25. Brannen ble slukket like før klokka 10.

Flere branner

Sør-Rogaland brannvesen har de tre siste månedene rykket ut på åtte alvorlige branner.

– I vår region har to personer omkommet i brann så langt i år. To er alvorlig skadde i brannen i dag. Normalt registrerer vi en eller to omkomne for hele året, så det vi har sett i år er en økning i alvorlige skader, sier Ståle Fjellberg, avdelingsleder for beredskap i brannvesenet i Sør-Rogaland, til Stavanger Aftenblad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.