*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne dømt til fengsel for å ha løyet om voldtekt

Stavanger (NTB): En 21 år gammel kvinne er i Stavanger tingrett dømt til 45 dagers fengsel for å ha løyet om en påstått voldtekt for snart to år siden.

05.10.12 13:36

Den da 19 år gamle kvinnen var kvelden 15. desember 2010 sammen med to venner i Stavanger sentrum. På et tidspunkt skal 19-åringen ha kommet bort fra vennene sine, og hun har forklart at hun da ble voldtatt, skriver Stavanger Aftenblad.

I avhør med politiet forklarte 19-åringen og en 20 år gammel kvinne, som også var tiltalt i saken, at 20-åringen hadde sett 19-åringen i et smug sammen med en angivelig voldtektsmann. I et senere avhør innrømmet begge at dette var løgn.

De falske forklaringene fra kvinnene førte til at en 31 år gammel mann ble varetektsfengslet, siktet for voldtekt og trusler.

Retten har merket seg at voldtektssaken fikk unødvendig lang liggetid. Derfor besluttet tingretten å gjøre 20 av de 45 dagene til betinget fengsel med prøvetid på to år. 21-åringen vil dessuten være godt egnet til fotlenkesoning, heter det i dommen. 22-åringen er dømt til 30 timers samfunnsstraff med gjennomføringstid på 120 timer. 22-åringens forsvarer Anne Kroken sier hennes klient er tilfreds med utfallet. 21-åringens forsvarer Ørjan Eskeland vil anke dommen fordi han mener den i sin helhet må gjøres betinget.

Tingretten tok i saken ikke stilling til den påståtte voldtekten i seg selv. Den ble henlagt av politiet i april i år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag