RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto (Havarikommisjonen)

Kvinne falt over bord og døde

Sist oppdatert:
Nå får rederiet refs.

Havarikommsisjonen kritiserer rederiet etter at en kvinne falt over bord lasteskipet Nysand ved avgang fra kai på Forus 24. oktober 2008 og døde.

- Undersøkelsen avdekker sentrale mangler i forhold til sikkerhetsstyring og arbeidsmiljø hos rederiet og om bord, og mangelfull oppfølging fra myndighetene. Undersøkelsen avdekker også at regelverket ikke definerer omfanget til sikkerhetsstyringssystemer for lasteskip under 500 bt, heter det i rapporten fra SHT fra ulykken.

Det var i forbindelse med avgang fra kai på Forusstranda i Stavanger om kvelden den 24. oktober 2008, at lettmatrosen falt over bord fra lasteskipet Nysand og druknet.

- Lettmatrosen hadde vært nede på kaien for å la gå trossene, og skipsføreren begynte å manøvrere fartøyet bort fra kai uten å forsikre seg om at lettmatrosen var vel tilbake om bord. Straks etter avgang ble lettmatrosen observert hengende på utsiden av rekka før hun etter kort tid falt i sjøen. Søk ble iverksatt fra fartøyets MOB-båt, samtidig som det ble anmodet om assistanse fra HRS via VHF.

- Den forulykkede ble observert i vannet fra et helikopter som var ankommet for å delta i søket, og det ble iverksatt gjenopplivningsforsøk umiddelbart etter at lettmatrosen ble hentet opp fra sjøen. Hun hadde da ligget om lag 45-50 minutter i sjøen, og ble erklært død kort tid etter, heter det i rapporten.

- SHT retter ingen sikkerhetstilrådinger til rederiet i denne undersøkelsen, da rederiet i etterkant av ulykken implementerte et sikkerhetsstyringssystem basert på ISM-koden i rederiet og om bord. Det fremmes to sikkerhetstilrådinger til Sjøfartsdirektoratet, skriver SHT i sin rapport.

Les helre rapporten her (PDF) .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere