*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne fikk isklump i hodet

Foto: Ole Eikeland (Mediehuset Nettavisen)

05.02.14 08:59

Varmegradene på Østlandet har ført til store utfordringer med is som faller ned fra hustak. Særlig i Oslo sentrum byr det på problemer.

Klokken 15.20 meldte Oslopolitiet på Twitter om en kvinne som har fått en isklump i hodet i Brugata. Både politi og ambulanse er på stedet.

- En kvinne kjørt legevakt, lettere skadet, vi er fortsatt på stedet, sperrer av og er i dialog med gårdeier, skriver politiet.

Flere biler har også blitt skadet av istapper som har rast fra bygninger i Oslo sentrum, blant annet i Wesselsgate og i Sofiesgate.

Politiet advarer nå publikum mot ismassene og oppfordrer til å være på vakt.

- I forhold til temperaturen på Østlandet så er det naturlig at istapper løsner og faller ned. Vi oppfordrer folk til å gå forsiktig, se opp, og ikke se på telefonen når du går på fortauet i Oslo. Vær bevisst og fornuftig, sier operasjonsleder Sven Martin Ege til Nettavisen.

Ifølge Huseiernes Landsforbund risikerer gårdeiere i Oslo 5.000 kroner i bot for å ikke sette ut varselskilt ved fare for takras. Erstatninger for skade som eventuelt påføres fotgjengere og biler, kan bli betraktelig høyere, skriver NTB.

I Brugata var gårdeieren i ferd med å sette opp skilter kl. 15.19 – fem minutter etter at politiet fikk varsel om hendelsen.

- Folk burde i første omgang varsle gårdeier og evetuelt bymiljøetaten og det er mange som melder ifra. Bymiljøetaten har anledning til å bøtelegge dersom forholdene er åpenbart uforsvarlige. Skjer det ulykker så kan det opprettes straffesak mot gårdeier, sier Ege.

Flere steder jobbes det i ettermiddag på spreng for å få fjernet istapper.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag