RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne funnet død i Sogndal

FANT DØD KVINNE: En død kvinne ble fredag ettermiddag funnet innerst i Barsnesfjorden i Sogndal. Funnstedet er ikke langt fra hjemmet til den savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet. Foto: Terje Eggum / Sogn Avis / NTB scanpix
FANT DØD KVINNE: En død kvinne ble fredag ettermiddag funnet innerst i Barsnesfjorden i Sogndal. Funnstedet er ikke langt fra hjemmet til den savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet. Foto: Terje Eggum / Sogn Avis / NTB scanpix
Sist oppdatert:
NRK: Veronica (22) skal ha blitt utsatt for vold og trusler før hun forsvant.

Veronica Heggheim Stegegjerdet skal ha blitt utsatt for trusler og vold før hun forsvant. Fortsatt er det uvisst om kvinnen som ble funnet død i Sogndal fredag, er 22-åringen.

SAVNET: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22).

Like før klokken 13.30 fredag ettermiddag fant en turgåer en død kvinne i den innerste delen av Barsnesfjorden i Sogndal. Politiet jobber med å finne ut om det er den savnede 22 år gamle Veronica Heggheim Stegegjerdet som er funnet.

Veronicas familie er orientert om funnet og avventer identifikasjonen, opplyser familiens bistandsadvokat Synne Catrin Øren til NTB.

– Uansett er det en tøff dag for familien. Uavhengig av dagens funn er det flere spørsmål en svar, sier advokaten.

Flere personer NRK har snakket med, opplyser at Veronica skal ha blitt utsatt for trusler og vold fra et belastet miljø i Sogndal i tiden før hun forsvant.

Øren sier at verken hun eller familien vet noe om dette. Politiet ønsker ikke å kommentere disse opplysningene, men sier de har avhørt flere personer i Sogndal.

Ingen andre savnede
Den unge kvinnen ble sist sett ved sin egen leilighet i Årøy i Sogndal, der hun bodde alene, lørdag 25. oktober. Tre dager senere ble hun meldt savnet etter at hun ikke møtte opp til et avtalt møte i Sogndal sentrum.

Fungerende regionlensmann Asle Karoliussen sier til NTB at det var en turgåer som meldte fra om en observasjon langs vannkanten, og at politiet så gjorde funn av en død kvinne da de kom til stedet.

Fakta: Veronica-saken

Klikk for å åpne faktaboksen
 

*Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble sist sett ved sin egen leilighet i Årøy i Sogndal lørdag 25. oktober.

*Tre dager senere ble hun meldt savnet etter at hun ikke kom til et avtalt møte i Sogndal sentrum.

*Det har vært søkt på bunnen i Barsnesfjorden i Sogndal, blant annet med et fartøy med sonar og en miniubåt.

*Letemannskaper og hunder har deltatt i søk på land.

*Fredag 14. november fant politiet en død kvinne i vannkanten innerst ved Barsnesfjorden, etter at en turgåer gjorde en observasjon.

*Kvinnen er sendt til obduksjon for identifisering.

*Kripos skal bistå det lokale politiet i den videre etterforskningen. (©NTB)

– Vi jobber nå med identifisering av kvinnen, sier Karoliussen, som ikke kan bekrefte at det er den savnede 22-åringen som er funnet.

– Vi har ingen andre savnede personer i området, men vi ønsker ikke å mene noe om identiteten før den er endelig bekreftet, sier regionlensmannen.

Traktorvei
Funnet ble gjort i nærheten av utløpet av Årøyelva. En traktorvei går inn til funnstedet, som ligger i et populært, ellers veiløst område, ifølge NRK.

Karoliussen ønsker ikke å si om det er noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt med kvinnen som ble funnet død. Liket ble fredag ettermiddag sendt til Gades Institutt i Bergen for obduksjon. Kripos skal bistå i den videre etterforskningen.

Bestemt miljø
Det har siden 22-åringen ble meldt savnet, blitt gjort flere resultatløse søk i området. Store ressurser, inkludert et fartøy med sonar og en miniubåt har søkt i Barsnesfjorden, mens letemannskaper og hunder har deltatt i søk på land.

Så langt har politiet fått forklaringer fra rundt 50 personer. Dette er personer i Veronicas omgangskrets, venner, familie og folk som har befunnet seg i det aktuelle området i tidsrommet hvor hun sist ble sett.

Blant dem er mannen som kjørte henne hjem den dagen hun sist ble sett. NRK skriver at de vet at denne mannen blir regnet som et svært sentralt vitne i saken.


SØK: Letemannskaper har søkt på land og til vanns etter 22 år gamle Veronica Heggheim Stegegjerdet i området rundt Årøyelva og ved utløpet av elva i Barsnesfjorden. Fredag ble en død kvinne funnet i Barsnesfjorden i Sogndal. Foto: Scanpix
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere