Øst politidistrikt fikk melding om at det var funnet en hardt skadet kvinne i 40-årene ved fylkesvei 115 i Askim i 5.15-tiden tirsdag morgen. Kvinnen ble erklært død på stedet av ambulansepersonell.

Nå opplyser politiet at en mann er pågrepet og siktet for uaktsomt å ha forvoldt kvinnens død.

– Pårørende er ikke varslet. Derfor ønsker vi ikke å gå ut med detaljer om den siktedes identitet per nå, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst Politidistrikt til Nettavisen rett før klokken 09.30 tirsdag formiddag.

Flere vitner tas inn til avhør. Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet, og politiet jobber nå ut fra en rekke ulike hypoteser, forteller Sandberg videre.

Funnet i leiebil

Sandberg opplyser til NRK at kvinnen ble funnet i en leiebil. Personen som kjørte bilen kvinnen ble funnet i, var på stedet da politiet kom. Bilføreren blir tatt med inn til politistasjonen for avhør.

– Så vidt vi vet, var det ikke flere enn de to i bilen. Det var andre vitner som kom til stedet som ringte nødetatene. De vil også bli avhørt, sier Sandberg.

Uklart

Overfor Nettavisen forteller operasjonslederen at det foreløpig er vanskelig å si hva som har skjedd.

– Vi jobber nå med hente inn informasjon og saken etterforskes videre, sier Sandberg.

Politiet holder mulighetene åpne for at det kan ha skjedd noe kriminelt, men per nå har vi ikke noe som tilsier at det er det ene eller det andre, ifølge Sandberg.

Sandberg bekrefter til kanalen at det er en relasjon mellom kvinnen og den siktede. Politiet jobber med å varsle de pårørende.

Funnet tidlig tirsdag

Da nødetatene ankom stedet, var vitner i ferd med å prøve hjerte- og lungeredning på kvinnen.

– Ambulansepersonell overtok, men hun ble erklært død på stedet, sier oppdragsleder Jo Rennemo Jellum ved Øst politidistrikt til Smaalenenes Avis.

Han vil ikke svare på om kvinnen er identifisert.