Kvinne hardt skadd etter fall fra skip i Flåm

Luftambulansen henter en kvinne som har vært utsatt for en voldsepisode og deretter falt over bord fra et italiensk cruiseskip i Flåm søndag.

Luftambulansen henter en kvinne som har vært utsatt for en voldsepisode og deretter falt over bord fra et italiensk cruiseskip i Flåm søndag. Foto: Arne Veum (NTB scanpix)

Politiet mener det ikke skjedde noe kriminelt like før en 52-årig kvinne falt over bord fra et italiensk cruiseskip i Flåm søndag ettermiddag.

19.07.15 23:38

Politiet fikk først melding om en mulig voldsepisode før kvinnen falt i sjøen i Flåm, men konkluderte sent søndag kveld med at det ikke hadde skjedd noe straffbart i forkant av fallet, som var på mellom 30 og 35 meter.

– Politiet har kommet fram til at det ikke har skjedd noe straffbart om bord på det italienske cruiseskipet i Flåm, opplyser Sogn og Fjordane politidistrikt.

Kritisk

Kvinnen ble fløyet til Haukeland universitetssjukehus med luftambulanse etter fallet. Tilstanden hennes er kritisk, opplyser sykehuset.

– Kvinnen lå i vannet i to til tre minutter og var bevisstløs da havnevesenet fikk henne i land, sier havnesjef John Erik Johnsen ved Aurland Hamn til Bergens Tidende.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 18 søndag. Utover kvelden forsøkte politiet å kartlegge hva som hadde skjedd, men ingen personer er blitt pågrepet, sier operasjonsleder Trond Hatlenes i politiet til NTB.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Luftambulansen henter en kvinne som har vært utsatt for en voldsepisode og deretter falt over bord fra et italiensk cruiseskip i Flåm søndag. Foto: Arne Veum (NTB scanpix)

Cruiseskip

Hendelsen skjedde på cruiseskipet Costa Fortuna. Skipet er nå på en rundreise som startet i Amsterdam mandag, og har besøkt Bergen, Hellesylt, Geiranger, Åndalsnes og Olden i løpet av uka før det skal returnere til Amsterdam via Stavanger.

Skipet er 273 meter langt, har 13 dekk og har plass til 3.470 passasjerer, ifølge rederiets nettside.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.