RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne hevder hun fikk sjokkbeskjed på nattklubb: «Dra tilbake til Afrika for å bli servert»

Før kvinnen var utagerende mot to dørvakter på Metro og legemsfornærmet dem i fjor høst, hevder hun å ha blitt utsatt for rasisme av en annen ansatt.
Før kvinnen var utagerende mot to dørvakter på Metro og legemsfornærmet dem i fjor høst, hevder hun å ha blitt utsatt for rasisme av en annen ansatt. Foto: Olav Sundvor (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Bergen tingrett ser ikke bort fra at en kvinne (22) ble utsatt for rasisme før hun skapte seg vrang og havnet i bråk med dørvakter. Utenkelig og ren synsing, mener daglig leder.

Kvinnen er nylig dømt til samfunnsstraff for å ha klort og bitt to dørvakter ved det populære utestedet Metro i Bergen natt til 16. november i fjor, skriver Bergensavisen.

22-åringen har bodd i Norge i et par år og kommer opprinnelig fra et afrikansk land.

Sa seg delvis skyldig
I retten erkjente hun seg delvis skyldig etter tiltalen. Hun fremhevet særlig en episode tidligere på natten som gjorde henne svært opprørt.

Hun forklarte at hun hadde stått i kø for å kjøpe drikke i baren. Hun merket at andre fikk servering før henne, og klaget dette til bartenderen.

Ifølge kvinnen skal bartenderen ha kalt henne en «nigger» og bedt henne vente eller «dra til Afrika for å bli servert».

Et vitne skal ha fått med seg at 22-åringen ble oppbrakt over ett eller annet, uten at han fikk med seg hva.

Daglig leder avviser påstandene
Retten ser ikke bort fra at hun ble krenket og usatt for rasistiske utsagn av bartenderen, men at dette må tillegges liten vekt.

Episoden med kloringen og bitingen mot dørvaktene skjedde en time senere, ved utgangen og - rett før stengetid - klokken 0300, da hun var beruset.

Daglig leder for Metro Marius Andre Larsen utelukker helt at en av hans ansatte kan ha kommet med slike rasistiske uttalelser på jobb.

- Dette er en påstand, og her står ord mot ord.

- Vil du helt utelukke at disse ordene har falt?

- Ja. Jeg kjenner mine ansatte og vi er en flerkulturell gjeng, både ansatte og gjester. Det er overhodet ingen aksept for rasisme, og hadde det vært noe hold i dette, hadde det ikke gått upåaktet hen. Da hadde det blitt en større sak, sier Larsen til BA.

- Hva synes du om at retten skriver i dommen at de ikke ser bort fra at kvinnen er blitt krenket og utsatt for rasisme?

- Det er merkelig. Retten kan jo ikke utelukke dette ettersom de ikke var til stede, så det blir ren synsing fra deres side, sier den daglige lederen.

Må betale erstatning
Den tidligere ustraffede 22-åringen ble dømt til 60 timers samfunnsstraff for legemsfornærmelse og for å ha forulempet vaktene.

Hun må også betale 10.000 kroner i oppreisning til en av vaktene. Han måtte ha legetilsyn og stivkrampevaksine etter bittet han fikk i brystet.

Les flere saker i Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere