Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne i nikab ansatt i Islamsk Råd

Islamsk Råd har ansatt Leyla Hasic for å drive kommunikasjonsarbeid og være brobygger til storsamfunnet. Hun bærer det ansiktsdekkende sløret nikab.

Den nyansatte administrasjonskonsulenten Leyla Hasic (32) i Islamsk Råd Norge (IRN) har markert seg i samfunnsdebatten som en sterk forsvarer av det heldekkende ansiktssløret, skriver Klassekampen.

Les også: Kulturministeren sterkt kritisk til at Islamsk Råd ansatte nikabkledd kvinne

Ifølge stillingsbeskrivelsen skal oppgavene hennes være kommunikasjonsarbeid, søknadsskriving og IT-drift. Hun vil ikke kommentere ansettelsen overfor avisen, men viser til generalsekretær Mehtab Afsar i IRN.

Les: Sp vil forby nikab i alle skoler

Forsvarer ansettelsen

- Hva et menneske har i hodet er viktigere enn det de har på hodet, sier Afsar til Klassekampen. Han mener ansettelsen viser at IRN har en åpen holdning.

Nyansettelsen kommer etter et ønske fra Kulturdepartementet og IRN om at organisasjonen skulle bli flinkere til å ivareta oppgavene som paraplyorganisasjon, fremme samhold blant muslimer og deres tilhørighet til det norske samfunnet.

Les: Etikkråd: Hijab akseptabelt for sykepleiere

Regjeringen startet i fjor høst arbeidet med å forby heldekkende ansiktsplagg på norske skoler, høyskoler og universitet. Ap, Venstre, SV, Frp, KrF og Senterpartiet har i Stortinget i høst støttet forbud i skolen – og et forbud kan være på plass i løpet av året.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) er redd ansettelsen av Hasic heller bidrar til å øke avstandene.

– Tror IRN dette bidrar til å være en bedre brobygger og dialogpartner med andre tros- og livssynssamfunn? Jeg mener dette er ytterst uklokt og provoserende. Islamsk Råd skal bidra til å skape større forståelse og redusere avstander, sier statsråden til NTB.

- En kontorjobb

Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge rykket samme dag som nyheten ble kjent ut og avviste at Leyla Hasic skal fronte organisasjonen utad. Han avfeier også kritikken av ansettelsen.

- Hennes fremste arbeidsoppgaver blir på kontoret. Dette er en kontorjobb. Jeg synes det er utrolig at de samme menneskene som er så opptatt av ytringsfrihet, reagerer på at en kvinne med nikab kommer seg ut av huset og deltar i arbeidslivet, uttalte Afsar til TV 2.

Les også

Jagland frykter nikab-forbud kan føre til økt bruk

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Kommentarer til denne saken