*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne krever rekorderstatning etter trafikkulykke

Tromsø (NTB): En småbarnsmor som ble invalid etter en trafikkulykke, krever 50 millioner kroner i erstatning fra forsikringsselskapet. Selskapet tilbød henne 3,2 millioner kroner.

Den 25 år gamle småbarnsmoren, som var i ferd med å starte en juristutdanning da ulykken skjedde i desember 2007, er nå fullstendig pleietrengende med omfattende hjerneskader, skriver iTromso.no.

Hun er eneforsørger for en sønn på ni år. Hennes mor fungerer som verge for ham, og det er 25-åringens foreldre som har den daglige omsorgen for barnet.

Hvis Nord-Troms tingrett gir 25-åringen medhold, vil utbetalingen være norgesrekord. Den høyeste erstatningen som er utbetalt i Norge etter en trafikkulykke er hittil til sammenligning på 17 millioner kroner.

Kvinnens prosessfullmektig, advokat Christian Lundin, begrunner kravet med at det ikke finnes noen rettspraksis for erstatningsutbetaling til en så hardt skadd person som samtidig har eneansvar for et lite barn.

- Det som likevel utgjør denne voldsomme differansen i krav og tilbud er spørsmålet om kapitaliseringsrente på erstatningen. Mens motparten mener kapitaliseringsrenten skal settes til 5 prosent, krever vi at den settes til null. Dette vil gi store utslag i utbetalingssummen. Det er et prinsipielt spørsmål som vi nå vil prøve for retten, sier Lundin. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.