*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne på Kastrup ikke smittet av coronavirus

Flyterminal i København ble sperret av etter coronavirus-alarm fredag. På ettermiddagen ble det imidlertid klart at kvinnen ikke er smittet av viruset.

07.02.20 17:06

En kinesisk kvinne ble fredag hentet med ambulanse på Københavns lufthavn etter at hun ble dårlig ved ankomst. Terminal 3 ble sperret av, meldte avisa Berlingske.

Deler av terminal 3 på lufthavnen ble stengt og rengjort, men var ved 12-tiden åpnet igjen, melder NTB.

Kvinnen kom med fly fra Finland, melder Ekstra Bladet.

Les også: David og Sally er innelåst på virus-cruise: - Vil holde verden informert

Pressesjef Kenni Leth ved København lufthavn forteller til avisa at kvinnen følte seg dårlig og henvendte seg til personalet på Kastrup. Hun hadde symptomer på influensa. Etter at kvinnen ble hentet med ambulanse, startet arbeidet med å rengjøre terminal 3. Pressesjefen vet ikke hvor kvinnen hadde vært før Finland.

En talsmann for Sundhedsstyrelsen opplyser overfor Ekstra Bladet at kvinnen er kjørt til Hvidovre Hospital. Kvinnen er plassert på isolat samtidig som hun blir testet. Prøvene skal analyseres på Statens Serum Institut, skriver Ekstra Bladet.

Ikke smittet

Fredag ettermiddag opplyser imidlertid Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm til dansk TV2 at kvinnen testet negativt på viruset. Hun kom med et fly fra Kina som hadde mellomlandet i den finske hovedstaden Helsingfors.

Flyplassledelsen og danske myndigheter tok ingen sjanser da kvinnen ble syk kort tid etter landing. Hun sa selv fra til personalet etter å ha hentet bagasjen sin, og bar munnbind under hele oppholdet på Kastrup.

Anbefaler å unngå kontakt med syke

Det finnes ingen legemidler eller vaksine mot det nye coronaviruset. Flere land og flyplasser har innført kontrolltiltak for å hindre smitte, og reisende må være forberedt på å måtte svare på spørsmål om egen helse på reise fra Kina og eventuelt andre affiserte områder, inkludert å gjennomgå en temperatursjekk for å måle feber, skriver Folkehelseinstituttet på sine nettsider.

Forebyggende råd på reisen er å unngå kontakt med syke personer, spesielt personer med luftveissymptomer, unngå kontakt med dyr, sørge for god mathygiene og - som ved alle infeksjoner - sørge for god håndvask med såpe og vann, både på reisen og for å avgrense videre smitte.

Sjekk reiseråd på Folkehelseinstituttets nettsider her

«Ta kontakt med helsepersonell ved symptomer på lungebetennelse (feber, hoste og pusteproblemer). Unngå å hoste på andre, vask hendene hyppig og grundig og unngå å reise hvis du er syk», skriver Folkehelseinstituttet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag