*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne rømte sykehus i påvente av coronavirus-resultat

Flere europeiske land setter sine innbyggere, som har oppholdt seg i virusberørte områder, i karantene. Bildet viser en gymsal på en skole i Frankfurt som skal benyttes til å isolere personer som potensielt kan være smittet av viruset.

Flere europeiske land setter sine innbyggere, som har oppholdt seg i virusberørte områder, i karantene. Bildet viser en gymsal på en skole i Frankfurt som skal benyttes til å isolere personer som potensielt kan være smittet av viruset. Foto: Boris Roessler (AP)

Nå blir kvinnen overvåket og avhørt av politiet på sykehuset i Østerrike.

En kvinne som var testet for coronaviruset på et sykehus i Salzburg i Østerrike, rømte fra sykehuset før testresultatet var klart. Det opplyser østerrikske helsemyndigheter, ifølge CNN.

Les også: Tusenvis av cruisepassasjerer i karantene etter virusutbrudd

Talsmann Karl Schupfer opplyser at den 31 år gamle pasienten forlot sykehuset ved 03-tiden natt til onsdag. Hun ble funnet av politiet i sitt hjem påfølgende formiddag.

Schupfer opplyser at kvinnen hadde vært innlagt på sykehuset siden tirsdag. Motivet for flukten er ennå uklart, opplyser talsmannen.

Les også: Helsedirektoratet distribuerer coronavirus-plakater på syv språk

Avhørt av politiet

Kvinnen er nå tilbake på Universitetssykehuset i Salzburg, og overvåkes av politiet. Hun blir også avhørt av politiet, som forsøker å få stadfestet hvem kvinnen har vært i kontakt med i tidsperioden hun var borte fra sykehuset.

Testresultatene til kvinnen er ventet senere onsdag. Det er foreløpig ingen bekreftede smittetilfeller i Østerrike.

Folkehelseinstituttet i Norge har til sammen testet 20 personer for coronaviruset. Ingen har testet positivt.

Les også: Kinesiske myndigheter isolerer flere byer - stenger casinoene i Kinas «Las Vegas»

Én nordmann evakuert

Kun en nordmann er hentet hjem fra den virusberørte Hubei-provinsen i Kina. Nordmannen ble evakuert fra Wuhan fredag. Utenriksdepartementet (UD) opplyste til Nettavisen tirsdag at de foreløpig ikke har noen planer om å hente ut noen flere nordmenn fra Wuhan eller Hubei-provinsen. UD har frarådet nordmenn reiser til provinsen.

Om lag 500 har dødd som følge av viruset i Kina. På verdensbasis er det over 20.000 bekreftede smittetilfeller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag