Kvinne satt fast i grotte i fire timer på Sunnmøre

Sande (NTB): En kvinne i 20-årene som satt fast inne i en grotte i Sande på Sunnmøre, er fraktet til Ålesund sjukehus. Hun satt bom fast i nesten fire timer.

12.01.14 00:32

Politiet opplyser at kvinnen var ved bevissthet, og at hun ønsket å gå ved egen hjelp da hun ble reddet ut av grotta. Hun ble i 23.30-tiden fløyet med et redningshelikopter til Ålesund sjukehus.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.15, og det ble da satt i gang en større redningsaksjon der både luftambulanse, brannvesen, politi og den alpine redningsgruppa var involvert.

Kvinnen var sammen med to andre turgåere da hun satte seg fast i Dollsteinhola, en stor bølgeslagsgrotte som ligger på Sandsøya - ytterst på kysten på Sunnmøre. Stedet er et populært mål for turgåere, melder NRK.

Like før klokken 21 opplyste politiet at de to turvenninnene var fraktet ned fra fjellet. Rundt en time senere var også den fastklemte kvinnen på vei ut av grotta.

Operasjonsleder John Kåre Flo i Sunnmøre politidistrikt opplyste tidligere på kvelden til NTB at jenta klaget over brystsmerter og at det trolig skyldtes brukne ribbein. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.