*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne siktet etter mannens død - funnet død på cella

Steinkjer/Oslo (NTB-Ole-Tommy Pedersen): Spesialenheten etterforsker politiet etter at en kvinne (56) fra Snåsa ble funnet død i arresten lørdag morgen. Hun var selv siktet for å ha forvoldt sin manns (61) død.

10.11.12 18:17

Mannen ble funnet død i deres hjem onsdag. Politiet trodde først han døde av naturlige årsaker, men fattet mistanke og sendte avdøde til obduksjon. Der ble det avdekket at han var påført uforklarlige skader på kroppen, og fredag ble kona pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Klokken 6.45 lørdag morgen ble hun funnet livløs i arrestcella i Steinkjer. Ambulansepersonell ble tilkalt, men mislyktes i sitt forsøk på gjenoppliving. Politiet har foreløpig konkludert med at hun tok sitt eget liv. Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn i saken.

- Det er sterkt beklagelig at kvinnen døde i politiets varetekt. Dette har vært svært tungt å oppleve for de involverte tjenestemennene. Vi skal gjøre alt vi kan for å komme til bunns i denne saken, sa politimester Trond Prytz i Nord-Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Kommunen etablerte onsdag en krisestab på 17 personer som bistår de pårørende og lokalmiljøet i saken. I tillegg bistår blant annet barnevernet på regionalt plan, opplyste Snåsa-ordfører Vigdis Hjulstad Belbo under pressekonferansen. De pårørende har også fått oppnevnt en egen advokat. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.