*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne siktet etter mannens død – funnet død på cella

Foto: Bjørn Tore Ness (Namdalsavisa)

En kvinne som fredag ble pågrepet etter et dødsfall i Snåsa, ble lørdag funnet død på cella på Steinkjer.

10.11.12 18:42

NAMSOS: Kripos kobles inn etter to dødsfall. Det opplyser politiet i Nord-Trøndelag i ei pressemelding:

- Onsdag 7. november ble en mann funnet død på bopel i Snåsa. Nærmere undersøkelser i saken medførte at avdøde ble begjært obdusert. På bakgrunn av funn under obduksjonen pågrep politiet en kvinne i saken. Hun ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, overtredelse av straffeloven § 229 tredje straffalternativ, skriver politimester Trond Prytz i pressemeldinga.

Kripos er anmodet om bistand til etterforskning i denne saken, skriver Namdalsavisa.

Spesialenheten etterforsker
Spesialenheten etterforsker politiet etter at kvinnen (56) fra Snåsa ble funnet død i arresten lørdag morgen. Hun var selv siktet for å ha forvoldt sin manns (61) død.

Mannen ble funnet død i deres hjem onsdag. Politiet trodde først han døde av naturlige årsaker, men fattet mistanke og sendte avdøde til obduksjon. Der ble det avdekket at han var påført uforklarlige skader på kroppen, og fredag ble kona pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Klokken 6.45 lørdag morgen ble hun funnet livløs i arrestcella i Steinkjer. Ambulansepersonell ble tilkalt, men mislyktes i sitt forsøk på gjenoppliving. Politiet har foreløpig konkludert med at hun tok sitt eget liv. Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn i saken.

– Det er sterkt beklagelig at kvinnen døde i politiets varetekt. Dette har vært svært tungt å oppleve for de involverte tjenestemennene. Vi skal gjøre alt vi kan for å komme til bunns i denne saken, sa politimester Trond Prytz i Nord-Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse lørdag ettermiddag ifølge NTB.

Fosterbarn tatt hånd om
Ekteparet hadde fosterbarn boende hos seg, og disse er nå tatt hånd om av barnevernet. Politiet kan foreløpig ikke si noe om hvorvidt noen av disse har vært vitner til hendelsene. Paret har også flere eldre barn sammen.

Kommunen etablerte onsdag en krisestab på 17 personer som bistår de pårørende og lokalmiljøet i saken. I tillegg bistår blant annet barnevernet på regionalt plan, opplyste Snåsa-ordfører Vigdis Hjulstad Belbo under pressekonferansen. De pårørende har også fått oppnevnt en egen advokat.

Kripos er koblet inn for å bistå Snåsa-politiet i etterforskningen.

Sjekker inspeksjoner
Spesialenheten begynte lørdag avhørene av tjenestemennene som var involvert i arrestasjonen av kvinnen. De har også sikret seg videoopptak og arrestlogger fra politiet og begjært kvinnen obdusert.

Regionleder Terje Aas i Spesialenhetens etterforskningsavdeling sier at de også er interessert i hvordan kvinnen var i stand til å ta livet av seg inne på cella, og om rutinene for tilsyn gjennom natta ble fulgt.

– Hvert politidistrikt har sine arrestinstrukser. Jeg har ikke noen oversikt for Nord-Trøndelag ennå, men det skal være jevnlig. Vi skal også avklare hvordan legen vurderte kvinnen før hun ble satt i arresten, sier Aas til NTB.

Han sier at avhørene av tjenestemennene trolig vil pågå ut i neste uke, før de kan komme med noen konklusjon på om politiet har opptrådt i strid med instruksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.