Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne siktet for drap på ett år gammel datter

Oslo (NTB): En kvinne i Oslo er siktet for forsettlig drap på sin ett år gamle datter. Kjæresten er siktet for medvirkning.

Hendelsen skjedde i 3-tida om natten den 10. oktober i fjor. Kvinnen chattet med sin kjæreste på internett, og sammen diskuterte de hvordan de skulle få den ett år gamle jenta, som var våken hjemme hos moren, til å høre.

Jenta ble deretter plassert opp ned i en vaskebøtte fylt med vann og sluttet å puste, ifølge VG.

- Siktede har forklart at kjæresten hjalp henne med disiplinering av barnet, og at han foreslo å holde datteren opp ned i en vaskebøtte, sier politiadvokat Kristin Rusdal ved Grønland politistasjon i Oslo til avisa.

Mens de chattet, skal kvinnen ha hentet en vaskebøtte som hun fylte med vann. Mens kjæresten som er bosatt i Storbritannia, fulgte med over videosamtalen, skal kvinnen ha holdt det lille barnet opp ned i bøtta til det sluttet å puste. Ambulanse ble tilkalt, men jenta døde dagen etter på Rikshospitalet.

Kvinnen forklarte at jenta hadde falt ned i bøtta ved et uhell og at hun hadde svelget masse vann. Obduksjonsrapporten ga ingen svar, men politiet fattet mistanke og valgte å etterforske dødsfallet.

Den 26 år gamle kvinnen erkjenner de faktiske forholdene, men mener det er en tragisk sak og at siktelsen ikke samsvarer med handlingene, sier hennes forsvarer, advokat Geir Hovland.

Politiadvokat Kristin Rusdal sier til avisa at de mener barnet ble utsatt for omfattende mishandling også i tiden før drukningen, men ønsker ikke å utdype dette. (©NTB)

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter