RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne siktet for drap på moren

Sist oppdatert:
Mannskap fra politiet og dykkere har søkt i elva ved Langbryggene, tirsdag etter Kari Grønnestad. Nå er datteren (31) varetektsfengslet og siktet for drapet på moren.

SKIEN (TA.no): SISTE: Nordre Telemark tingrett har varetektsfengslet den 31 år gamle datteren til Kari Grønnestad (56) i fire uker med brev- og besøkskontroll bekrefter politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Kari Grønnestad (56) har vært savnet siden 4. juni 2012.

– Det at det er hennes egen mor hun er anklaget for å ha drept, gjør saken enda mer uforståelig for henne. Hun er i sjokk over det som har skjedd, sier forsvarer Bjørn Nærum til VG.

Nedre Telemark tingrett besluttet å løslate den 34 år gamle mannen som også er siktet i saken. Men politiet anket beslutningen. Retten ga anken oppsettende virkning, slik at siktede ikke blir løslatt før en anke er behandlet, står det i kjennelsen.

Begge nekter straffskyld, opplyser politiet.

Ifølge Varden var 31-åringen svært aktiv med å etterlyse Kari Grønnestad, som ble sporløst borte i 2012. Både på Facebook og i media gikk hun ut og ba folk om hjelp og opplysninger som kunne føre til at Kari ble funnet igjen.

– Jeg vet ikke akkurat hvilken vei hun tok for å ta bussen. Noen ganger tok hun bussen fra Landmannstorget og andre ganger fra busstoppet ved rådhuset, sa hun til Varden i 2012.

Miniubåt og sonar

Politiadvokat Guro Siljan bekrefter i en pressemelding tirsdag ettermiddag at politiet har søkt etter savnede med miniubåt og sonar ved Langbryggene i Skien - uten resultat.

- Det er hittil ikke gjort funn, og søket fortsetter utover ettermiddagen, sier Siljan.

Politiet  har også gjennomført tekniske undersøkelser på adressen savnede sist ble observert på.

Savnet siden 2012

Tirsdag foretok mannskap fra politiet et søk i elva etter Grønnestad. Det bekreftet politiet overfor TA.

Søket foregikk utenfor Langbryggene i Skien, sør for Tollbua. Ifølge TAs journalister på stedet ble det leitet om lag 50 meter fra kaikanten.

Det ble søkt med lettbåt, med undervannsonar, som gir bilde av ting som stikker opp fra bunnen. Det var en sivil og en uniformert patrulje på stedet, i tillegg til søkemannskapet.

Damfoss ble stengt for å gjøre søket lettere. Det var dermed minimalt med strømføring i elva. Bakgrunnen for at fossen ble stengt var at fossen fører til mye luft i vannet. Dette gir dårlige sonarbilder.

- Dersom det vil bli funnet noe som vi ser på som interessant vil dykkere vil bli kalt ut, opplyste politiet på stedet til TA.

Kort tid etter ble dykkere rekvirert til stedet.

Har ikke søkt her tidligere

Det er et innleid privat firma som står for hele søket, for telemarkspolitiet. Det vil bli vurdert fortløpende hvor lenge politiet vil foreta søk i elva.

Søket etter savnede Kari Grønnestad (innfelt) foregår utenfor Langbryggene i Skien, sør for Tollbua.

Politiet på stedet opplyste overfor TA.no at det ikke har blitt leitet i dette området tidligere, da det ble gjort søk etter skienskvinnen da hun forsvant i 2012.

Søkemannskapet finkjemmet området og kjørte en periode fram og tilbake på samme strekning. Ifølge TAs journalister på stedet, var det snakk om en strekning på cirka 300 meter, rett utenfor kaien.

- De har kjørt opp og ned tre fire ganger med undervannssonar, får TA opplyst.

Nekter straffskyld

Advokat Tollef Skobba, som representerer en siktet 34 år gammmel mann, ønsket at møtet skulle gå for åpne dører da han ble fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett klokken 12.30 .

- Jeg forventer at politiet gjennom etterforskninga vil få bekreftet hans versjon av hendelsesforløpet, og at han da vil bli løslatt, sier advokat Tollef Skobba, som representerer den siktede mannen.

- Min klient nekter straffskyld, sier Skobba til TA.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og Skobba kan ikke gå inn på hva klienten hans har forklart.

Advokat Tollef Skobba representerer den siktede mannen

- Dette er fryktelig vanskelig for ham. Men jeg opplever ham som balansert og fattet, og at han bidrar til etterforskninga av saken, sier Skobba.

Han bekrefter at hans klient er samboer med kvinnen som er siktet for forsettlig drap.

Også kvinnen nekter straffeskyld i følge VG.no.

- Vi vil be om fire ukers varetekt med brev- og besøkskontroll og medieforbud, sa politiadvokat Guro Siljan.

- Innledende fase

Politiinspektør Torunn Fossli Sæthre ba om lukkede dører, noe hun også fikk medhold i av tingrettsdommer Knut Kolloen.

Fossli Sæthre vektla at etterforskninga er i en innledende fase, og at offentlighetens interesse må vike på et så tidlig stadium.

Advokat Tollef Skobba sa at klienten hans ønsket at pressen skulle være tilstede.

Det er varslet at påtalemyndigheten også vil be om lukkede dører når kvinnen, som er siktet for forsettlig drap, skal fremstilles for varetektsfengsling klokka 14.00.

Fengslingene vil foregå i Nedre Telemark tingrett klokken 12.30 og 14.00.

Les flere saker fra Telemarksavisa her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere