Kvinne siktet for medvirkning til selvmord

En ung kvinne fra Søre Sunnmøre er siktet for å ha medvirket til at en 18 år gammel mann tok sitt eget liv.

30.08.13 15:30

Ålesund (NTB): 18-åringen kommer fra Østlandet og ble funnet død av politiet hjemme hos kvinnen lørdag 24. august.

- Det ligger i sakens natur at vi mener kvinnen har vært involvert i mannens død, uten at vi kan gå inn på detaljer om hvorfor, sier politiadvokat Inger Myklebust Ferstad i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

- Forgiftning
Politiet har utført tekniske undersøkelser på åstedet og arbeider nå videre med å etterforske saken gjennom avhør og analyser av telefoner, datamaskin og annet beslaglagt materiale.

- Vi har grunn til å tro at mannen døde av forgiftning. Det er utført rettsmedisinsk obduksjon, men vi har foreløpig ikke mottatt resultatet fra denne. Den siktede kvinnen er innlagt på sykehus, men har forklart seg for politiet. Hun er ikke ferdig med å forklare seg, sier politiadvokaten, som ikke vil utdype hvorfor kvinnen er innlagt.

Kvinnen er foreløpig ikke fengslet.

Ikke fengslet
- Akkurat nå er hun innlagt på sykehus. Det er ikke noe som tilsier at det skal skje noe annet med henne per nå, sier Myklebust Ferstad.

Ifølge VG har siktelsen av kvinnen en strafferamme på 15 år.

Mannen var på besøk hos kvinnen. De to var bekjente. Myklebust Ferstad vil ikke kommentere om det kan ha vært en selvmordspakt mellom siktede og avdøde. Hun avviser dødsfallet er en rusrelatert hendelse, personene skal ikke være kjenninger fra narkotikamiljøet.

Politiet vil ikke gi ytterligere opplysninger om saken av hensyn til den videre etterforskningen.

Kvinnens advokat, Torgeir Langva, ønsker ikke å kommentere saken overfor NTB på nåværende tidspunkt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.