Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne skutt og drept på åpen gate i Oslo

En kvinne er bekreftet død etter en skyteepisode på Frogner i Oslo. En mann er pågrepet.

FROGNER, OSLO (Nettavisen): - En kvinne er skutt og ble erklært død på stedet. En mann er pågrepet. Vi vet ennå ikke om det er noen relasjon mellom dem, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Nettavisen.

VG melder at mannen som er pågrepet er i 30-årene.

Innsatsleder Svend Bjelland bekrefter at kvinnen er identifisert, men vil foreløpig ikke si noe om henne, hennes alder eller hvor hun bor.

Oslo politidistrikt har varslet en presseorientering klokka 13.30.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 08.27.

Skytingen skjedde på åpen gate i Oslo, nærmere bestemt i Tostrups gate på Frogner.

Til Nettavisen sier et vitne at hun hørte flere smell ute på gata.

- Det var fem, seks smell rett etter hverandre. Vi tenkte ikke at det var skudd, men få minutter senere kom det masse politibiler, sier vitnet.

Et annet vitne sier til VG at han hørte skuddene, seks skudd i alt.

Pågrepet på E18

Den mistenkte ble kort tid etter observert i en bil på E18 utgående og ble pågrepet der. Dette skal ha skjedd få minutter etter at politiet fikk melding om skytingen.

Pågripelsen skjedde på E18 ved Strand i Bærum, skriver Avisa Oslo. Avisas bilde viser politiet som undersøker en BMW personbil etter pågripelsen.

- Åstedet i Tostrupsgate er sperret av. Den døde er en kvinne, skriver politiet på Twitter klokka 09.14 og opplyser at den mistenkte gjerningspersonen er en mann og at han ble pågrepet etter kort tid i en bil på E18.

- Vi har kontroll på et skytevåpen som vi mener er brukt under hendelsen. Vi har startet en bred etterforskning for å finne årsaken, skriver politiet på Twitter.

Politiet aksjonerte ondag formiddag mot en bolig i Bærum, melder Avisa Oslo.

- Kan ikke si noe om relasjon

Politiets innsatleder på stedet sier til Avisa Oslo at det er flere vitner i området, men at de ikke vet hva de har sett. Politiet tror ikke det er flere involverte.

- Vi har grunn til å tro at vi har kontroll på alle involverte, men vi er i en tidlig fase og kan ikke utelukke noe. Det er ingen grunn til at personer i området skal være bekymret, sier innsatslederen.

- Jeg kan ikke si noe om det er relasjon mellom de to, uttalte innsatsleder Svend Bjelland på en pressebrief ved 10-tiden.

Rett før klokka 10 melder Dagbladet at politiet har tatt seg inn i en leilighet nær åstedet.

- Politiet har kontroll på en person i forbindelse med en skyteepisode i Oslo Sentrum. En person bekreftet død av helsepersonell, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

– Det lå en blødende person på gata, sier et forbipasserende vitne til VG.

Han forteller at det er tre til fire personer på plassen og flere politibiler.

– Det så ut som de jaktet på noe, sier han.

KART: Klikk på lenken for å se interaktivt kart.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler