Kvinne skutt ved brennende bolig

Foto: Stener Kalberg NTB scanpix

En kvinne er skadet etter skyting og husbrann i Holmestrand.

28.06.13 20:03

Holmestrand (NTB/Nettavisen): Vestfold politidistrikt mottok ved 17-tiden fredag kveld en melding om at en person hadde låst seg inne på et toalett i en gård utenfor Holmestrand. Politiet opplyser at vedkommende ble truet. Kort tid etter ble det meldt om brann i det aktuelle huset.

- Vi er på utkikk etter en gjerningsmann som har skutt en annen person i forbindelse med dette huset som brenner, sa operasjonsleder Per Arne Amundsen i Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

Mann pågrepet
Like etter klokken 18.00 ble den antatte gjerningsmannen pågrepet av politiet.

«Politiet har nå pågrepet en mann etter en brann og skyteepisode i Hanekleiva utenfor Holmestrand,» opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet bekrefter at det er en kvinne som bor på gården, som ble skadet etter å ha blitt skutt av en gjerningsmann.

Fraktet til sykehus
Kvinnen ble skutt i armen, og er ikke alvorlig skadet. Hun er fraktet til sykehus i ambulanse.

Hvilket forhold det er mellom henne og den pågrepne er ikke klart.

Amundsen vet ikke hva som er foranledningen til hendelsen.

Brannvesenet driver med slukningsarbeid på stedet.

«Da gjerningspersonen avfyrte flere skudd utenfor huset, ble brannvesenet bedt om å avvente situasjonen. Nå i ettermiddag er huset totalt overtent,» opplyser politiet i en pressemelding.

Ifølge Vestfold interkommunale brannvesen har det ene av to hus på gården brent helt ned. Det var ved 18.30-tiden ikke kjent om det andre huset var blitt offer for flammene eller ikke.

Store mannskapsstyrker fra nødetatene er på stedet, og Vestfold politidistrikt fikk fredag kveld bistand, blant annet fra politihelikopteret som er ved åstedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.