Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne som anmeldte Goldenheim sluttet i politiet

Partyfikseren Sverre Goldenheim håpet å møte politi-ansatte kvinnen i retten. Det fikk han ikke.

Kvinnen som var tiltalt for å ha registrert en falsk anmeldelse av Sverre Goldenheim godtok boten, og har nå sluttet i politiet.

Etter en krangel med partyfikseren Sverre Goldenheim (30) skal kvinnen ha opprettet en falsk anmeldelse for ærekrenkelser på Goldenheim i politiets register.

Det var 12. mars 2011.

Siden slettet hun heller ikke registreringen på sin bekjent, slik at oppføringen ble stående på Goldenheim.

- Jeg fikk ikke kjennskap til den falske anmeldelsen før Spesialenheten for politisaker kontaktet meg. Denne saken har ikke gått spesielt innpå meg, sier Sverre Goldenheim til Nettavisen.

Vedtok boten
For kvinnen har anmeldelsen derimot fått konsekvenser. I september 2012 hadde Spesialenheten for politisaker etterforsket forholdet og ila kvinnen en bot på 8000 kroner for grov uforstand i tjenesten.

Les egen sak: Kvinne i politiet tiltalt etter krangel med Goldenheim

Kvinnen var i utgangspunktet uenig i grunnlaget for boten. Hun godtok den ikke, og saken ble dermed berammet for Oslo tingrett.

Den skulle opp i juni, men før saken kom opp for tingretten vedtok kvinnen boten.

- Ønsket ikke rettssak
Kvinnens advokat sier at hun vedtok boten for å slippe en belastende rettssak.

- Min klient har vedtatt et forelegg for grov uforstand i tjenesten til tross for at hun er uenig i grunnlaget, sier hennes advokaten. Han ønsker ikke å bli navngitt av hensyn til sin klient.

- Svært alvorlig
Kvinnen har nå sluttet i politiet.

Stasjonssjef Bjørn Hansen ved Sentrum politistasjon sier til Nettavisen at politiet ser alvorlig på denne typen saker, og uttaler på generelt grunnlag at en bot vanligvis ikke er eneste konsekvens av en slik tjenesteforsømmelse.

- Legger politiet slike saker bak seg når en ansatt i politiet har fått en bot for forholdet?

- Nei, det blir for enkelt. Vi ser alvorlig på slike forhold. Vi er nøye på at våre medarbeidere forholder seg til gjeldende lover og regler. Gjør man ikke det kan det føre til konsekvenser, sier Hansen som ikke ønsker å kommentere denne personalsaken konkret.

- Jeg hadde strøket dressen
- Jeg hadde lagt fram dressen, strøket skjorta og gledet meg til å vitne da jeg plutselig fikk beskjed om at hun har vedtatt boten og at det ikke ble noen rettssak. Og jeg som til og med hadde matchene slips og sokker, kommenterer en humoristisk Goldenheim.

Han poengterer at han og kvinnen fremdeles er venner og har en god tone.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling