RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne svindler folk som gutt (13)

Sist oppdatert:
Forkledd som en 13 år gammel foreldreløs gutt har kvinnen (33) lurt lokalbefolkningen trill rundt.

Politiet i byen Galena i Kansas etterforsker for tiden sak der en 33 år gammel kvinne har utgitt seg for å være en 13 år gammel gutt. Myndighetene ble oppmerksom på kvinnen da en pastor i en menighet meldte fra om kvinnen i forrige uke.

Under navnet Chris Gomez – en 13 år gammel gutt som ifølge kvinnen var blitt utsatt for misbruk – har kvinnen siden oktober fått hjelp av pastor Jim Jones’ kirke.

Jones skjønte etter hvert at historien hennes ikke kunne stemme, og i forrige uke innrømmet «gutten» at hun i virkeligheten var en 33 år gammel kvinne og mor til tre barn.

Politiet har avdekket at kvinnen også hadde klart å registrere seg ved den lokale ungdomsskolen, men historien stopper ikke der.

Etter å ha fått et tips fra en aktor i Cherokee County, som husket kvinnen som en viss Birdie Jo Hoaks, fant politiet en liknende sak fra Salt Lake City fra 1995.

Den gangen hadde kvinnen fortalt sosialmyndighetene i Utah at hun var blitt forlatt på en bussholdeplass av stefaren. Hun hadde også en fødselsattest som viste at hun var Michael Ross – en gutt som fylte13 år på julaften noen dager senere.

Historien utløste tåredryppende reaksjoner i lokalsamfunnet, og to fond ble opprettet for å hjelpe den stakkars gutten.

Etter at historien ble avslørt som juks, ble pengene krevd tilbake. Det ble også meldt om liknende svindelhistorier fra en rekke stater, blant annet Montana, Vermont, Alaska, California, Kansas, Texas, Idaho, New York, New Jersey, Maine, South Dakota, West Virginia, Arizona og Wisconsin, skriver nyhetsbyrået AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere