Kvinne tatt i banken med 84-åring

24-åringen ble pågrepet etter at ansatte i Handelsbanken i Verksgata varslet politiet i forbindelse med at en 84-åring forsøkte å ta ut 350.000 kroner til henne.

24-åringen ble pågrepet etter at ansatte i Handelsbanken i Verksgata varslet politiet i forbindelse med at en 84-åring forsøkte å ta ut 350.000 kroner til henne. Foto: Tore Bruland (Rogalands Avis)

Kvinnen (24) gikk i banken med en 84 år gammel mann som skulle ta ut 350.000 kroner til henne.

13.10.11 14:00

En 24 år gammel kvinne er dømt til fire års fengsel for millionbedrageri av eldre menn. Pengene ble brukt på tipping og forbruk.

Bedrageriene ble avslørt i forbindelse med at hun ble pågrepet i Handelsbankens lokaler i Verksgata den 3. mars i fjor, skriver Rogalands Avis.

Der hadde hun med seg en 84 år gammel mann som skulle ta ut 350.000 kroner til henne.

Bakgrunnen for dette var løgn om et leilighetskjøp og overfor 84-åringen brukte hun også et fiktivt navn.

Har du blitt lurt eller kjenner noen eldre som har blitt lurt for penger av svindlere? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Forsøket mislyktes da banken kontaktet politiet da 84-åringen skulle ta ut pengene.

Allerede dagen forut for dette hadde hun fått 84-åringen til å ta ut 220.000 kroner til henne fra samme bank.

Hun har også fått mindre kontantbeløp fra 84-åringen.

Ifølge dommen fra Stavanger tingrett skal kvinnen ha spilt på romantiske følelser overfor 84-åringen.

I et brev etter at hun ble varetektsfengslet og han var kjent med hennes rette identitet har han annet skrevet følgende:

«Du sa at du var glad i meg. Du var ikke glad i meg, men i pengene mine.

Store beløp
24-åringen ble kjent med 84-åringen via en 82 år gammel nabo.

82-åringen har en psykisk lidelse og han fikk det for seg at 24-åringen var den samme om en kvinne han tidligere har hatt romantiske følelser overfor. Denne kvinnen har det navnet som 24-åringen senere har brukt fiktivt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Marie Von Krogh

I perioden april 2007 til desember 2009 fikk hun 82-åringen til å ta ut til sammen over én million kroner i kontanter som han ga til henne.

For å få pengene av 82-åringen kom kvinnen med en rekke fiktive historier som utdanning, gjeld til en farlig mann og syke slektninger som trengte penger.

Tok pengene fra lommen
Så sent som den 24. juni i år klarte hun på nytt å få 45.000 kroner i kontanter fra 82-åringen. Han hadde tenkt å gi henne deler av beløpet, men før dette skjedde forsynte hun seg med alt han hadde ved å ta pengene fra innerlommen hans.

Hun ble også dømt for å ha lurt en 40-åring til å betale henne 67.200 kroner ved å narre ham til å tro at hun ville være kjæresten hans og at pengene vil bli tilbakebetalt.

På pengespill
Retten fant det bevist at hun hadde brukt betydelige beløp på byens spillesteder og flere vitner har opplyst at hun hadde bunker med 500-lapper i stor håndveske og at hun gamblet for store kontantbeløp, gjerne inntil 20.000 kroner om dagen.

I forbindelse med straffeutmålingen mener Stavanger tingrett at 24-åringen har utført en «kynisk og systematisk utnyttelse av eldre og svekkede mennesker, hvor tiltalte over tid i realiteten har fratatt dem den økonomiske trygghet oppsparte midler er ment å gi dem i alderdommen», heter det i dommen.

Straffen ble fengsel i fire år. I tillegg ble hun dømt til å betale tilbake 1.120.500 kroner til 82-åringen og 67.200 kroner til 40-åringen.

Odd Rune Torstrup, kvinnens forsvarer, sier at hans klient er uenig i dommen og ønsker å anke over skyldspørsmålet som hun mener er uriktig avgjort.

– Subsidiært vil det bli anket over straffeutmålingen, sier Torstrup til Rogalands Avis.

Har du blitt lurt eller kjenner noen eldre som har blitt lurt for penger av svindlere? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Flere nyheter fra Rogalands Avis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.