Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne tilkjent 10 millioner kroner etter markiseulykke

Oslo (NTB): En 31 år gammel kvinne som i 2009 brakk ryggen da hun fikk en markise over seg mens hun satt på en uterestaurant i Oslo, er tilkjent 10 millioner kroner i erstatning etter fire års kamp mot forsikringsselskapet.

– Nå er jeg kjempefornøyd og lettet. Dette har jeg ventet på i mange år, sier Cecilie Hassum til VG.

Hun ble lam etter ulykken og krevde 13,8 millioner kroner i erstatning for skadene hun ikke hadde mulighet til å verge seg mot.

Hassum har tidligere mottatt 4,8 millioner kroner i oppgjør, men nå har Oslo tingrett dømt gårdeier Olav Thons forsikringsselskap å betale ytterligere 4,9 millioner kroner. I tillegg må If Skadeforsikring betale Cecilie Hassum 400.000 kroner i sakskostnader.

Det var i september 2009 at kvinnen ble truffet i korsryggen av markisen mens hun satt på Queens pub i Oslo sentrum sammen med venner. Markisen som traff henne i korsryggen, veide over 75 kilo.

Forsikringsselskapet If sier de har stor sympati og medfølelse med 31-åringen. Informasjonsdirektør Jon Berge i If Skadeforsikring mener det har vært en vanskelig sak å finne en korrekt erstatningssum på.

Han opplyser at de ikke ser noen grunn til å anke dommen. (©NTB)

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter