NEW YORK (Nettavisen): En dommer i Utah må nå avgjøre om en kvinne brøt loven da hun gikk toppløs hjemme i sitt eget hjem, melder The Salt Lake Tribune.

Tilli Buchanan (28) ble i februar i år tiltalt for tre tilfeller av forseelse for seksuell krenkelse overfor barn, etter at hun skal ha avdekket brystene sine overfor sine stebarn for en tid tilbake.

PS! Har du tips om USA-saker? Mail meg på morten.karlsen@nettavisen.no

Ryddet i garasjen toppløs

Tilli Buchanan drev og ryddet i garasjen sammen med sin ektemann, da både hun og ektemannen tok av seg på overkroppen foran hennes stebarn som var 9, 10 og 13 år gamle.

Da barna spurte hvorfor hun ikke gikk med en overdel, fortalte Tilli Buchanan stebarna at hun er en feminist og at alle burde få lov til å gå rundt i sitt eget hus med huden bar, ifølge Deseret News.

- Det var ikke en seksuell greie

- Dette var ikke en seksuell greie, fortalte Tilli Buchanan barna, da det skjedde.

- Jeg fortalte at at jeg som kvinne burde få gå i akkurat det samme som min ektemann og at man ikke skal være flau over dette, sier Tilli Buchanan til The Salt Lake Tribune.

Men ifølge avisen er ikke alle enige om det, og hendelsen ble til slutt fanget opp av offentlige myndigheter, selv om det fortsatt er uklart hvordan det skjedde.

De valgte å etterforske hendelsen og straffeforfølge 28-åringen.

- Hvis vi taper denne saken så havner hun opp i registeret over seksuelle lovforbrytere sammen med de som voldtar barn og lignende. Omfanget av en straff i denne saken er enorm, sier en av kvinnens advokater, Randy Richards.

28-åringen møtte på tirsdag i retten i Utah for å svare på tiltalen sammen med sine to advokater.

Den andre advokaten, Leah Farrell, kommer fra American Civil Liberties Union of Utah. Farrell argumenterte i retten med at loven slik den er i dag er diskriminerende overfor kvinner, og mener at loven må endres.

Tilli Buchanans advokater har nemlig argumentert med at kvinnens ektemann også kledde av seg da de jobbet i garasjen.

De to drev med isolasjonsarbeid i garasjen, da de kledde av seg. Men hennes ektemann ble ikke tiltalt i saken.

- Dette skjedde i mitt privatliv, i mitt eget hjem. Min ektemann var like ved siden av meg, og han sto også som meg i bar overkropp og han blir ikke straffeforfulgt for det, sier Tilli Buchanan i et intervju med KSL.com.

Advokatene har derfor bedt dommeren om å gjøre to ting: Avvise tiltalen for forseelse i forbindelse med at hun tok av seg på overkroppen, og å endre loven i Utah.

De mener nemlig at loven er grunnlovstridig, siden den forskjellsbehandler menn og kvinner som går i bak overkropp.

Motstridende forklaringer

I retten har det derimot kommet frem motstridende forklaringer om nøyaktig hva som skjedde den aktuelle dagen.

Ifølge Tilli Buchanan hadde hun og ektemannen vært i garasjen og hadde på seg langermede og beskyttende klær. Da de ble svette og begynte å klø, tok de begge av seg alle klærne, bortsett fra underbuksene. Det er da barna skal ha sett dem, og henne toppløs.

Advokaten hos påtalemyndigheten, Corey Sherwin, har derimot en annen forklaring. Han hevder at Buchanan kledde av seg foran stebarna etter at hun hadde gjort et poeng av at hvis ektemannen kunne ta av seg på overkroppen, så kunne hun også gjøre det. Han hevder videre at Buchanan var beruset, og at hun sa til ektemannen at hun bare ville ta på seg overdelen igjen om han viste frem sin penis.

Ifølge The Salt Lake Tribune risikerer den 28 år gamle kvinnen fengsel, og kan samtidig have på en listen over seksuelle lovforbrytere i ti år.

Dommeren i saken er forventet komme med en avgjørelse i løpet av to måneder, skriver avisen.

PS! Har du tips om USA-saker? Mail meg på morten.karlsen@nettavisen.no