Kvinne tiltalt for langvarig mishandling av familien

Lillehammer (NTB): En kvinne i 50-årene er tiltalt for å ha utsatt sin ektemann og familie for fysisk og psykisk mishandling i 20 år.

Forholdene strekker seg fra 1993 til 2013, skriver VG. Kvinnen skal blant annet ha stukket ektemannen med kniv, slått, sparket og ha kastet kjøkkenutstyr som en stekepanne etter ham og slått ham med en peisspade. Hun skal også flere ganger ha truet sin nå fraskilte ektemann på livet.

Til sammen har påtalemyndigheten ført opp 48 tiltalepunkter som beskriver kvinnens atferd mot de fornærmede i familien, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Kvinnen er også tiltalt for mishandling av sine barn og fosterbarn, som skal ha vært vitner til volden deres far skal ha blitt utsatt for. I tillegg er hun tiltalt for skremmende atferd overfor mannens nye venninne.

Kvinnens forsvarer, Benedict de Vibe, sier til VG at klienten avviser samtlige anklager som er rettet mot henne i tiltalen.

- Hun erkjenner ikke noen straffskyld og ser fram til å få saken godt belyst i retten, selv om det blir en seanse som vil ødelegge mer enn den vil reparere. Hun mener det har vært et gjensidig aggresjonspreget forhold mellom de to voksne, sier de Vibe. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.