RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne truet NAV-ansatte med luftgevær – pågrepet i Oslo

Sist oppdatert:
Politiet iverksatte en større væpnet aksjon ved NAV Lørenskog mandag ettermiddag. Kvinnen som truet med luftgevær er nå pågrepet.

– Det har vært en person inne på NAV i Lørenskog. Vedkommende var bevæpnet, opplyser operasjonsleder i Romerike politidistrikt, Petter Olausson, til Romerikes Blad.

Gjerningspersonen pågrepet

Operasjonslederen opplyste tidlig at politiet hadde kontroll på våpnet, men at gjerningspersonen ennå ikke var pågrepet.

I følge Olausson skal det ha vært en kvinne som truet ansatte med et luftgevær.

Klokka 17.30 melder politiet på twitter at kvinnen er pågrepet i Oslo.

– Hun er beskrevet som en kvinne på cirka 165 cm. Hun har langt, grått hår og er iført en blå jakke, sier han.

Operasjonslederen forteller at så mange som 15 patruljer var med i søket etter kvinnen. Også politihelikopteret var i aksjonen.

– De ansatt fikk akkuratt låst døren, slik at hun ikke kom seg helt inn. Da begynte hun å slå i døra med kolben på luftgeværet, sier Olausson.

Skremmende

Nav-leder Henriette Tyldum forteller alle de ansatte på kontoret har vært samlet i kantina etter hendelsen. Hun forteller at opplevelsen var skremmende.

– Ja, dette er ikke noe moro. Når det er våpen inne i bildet, er det ikke hyggelig. Man tenker veldig på sine ansatte i en slik situasjon, sier Tyldum til rb.no.

Ifølge Tyldum var politiet svært raskt på stedet. Hun skryter av samarbeidet kontoret har med ordensmakten.

– Hvordan håndterer dere dette videre?

– Vi har snakket med politiet og avgitt vitneforklaringer. Vi har hatt en samling med alle de ansatte, der vi har snakket om hvordan vi opplevde dette. I tillegg vil alle få tilbud om ytterligere samtaler. Vi vil også se på rutinene våre. Om det er noe vi kan gjøre bedre og annerledes, sier hun.

Lensmann ved Lørenskog lensmannskontor, Elisabeth Bråten Engen, forteller at hun akkurat har fått informasjon om saken, men at hun ikke er fullstendig satt inn i hva som har skjedd.

– Jeg har akkurat hilst på en av patruljene, men utover det kjenner jeg ikke saken. Det jeg kan si er at det selvfølgelig er ille at slike ting skjer, men det hender desverre av og til, sier lensmann Engen.

Hadde kriseøvelse i mars

Det er om lag 70 ansatte i Nav-bygget på Skårersletta i Lørenskog.

Med jevnlige trusler og det tragiske drapet på en Nav-ansatt på Grorud som bakteppe, testet Nav Lørenskog sin egen kriseberedskap i mars i år.

– Sikkerheten for både ansatte og brukere er høyt prioritert for oss, uttalte Nav-leder Henriette Tyldum i Lørenskog til rb.no den gang.

Den lokale Nav-lederen tok selv initiativet til øvelsen.

Politiet søkte med store mannskaper etter en kvinne som truet de ansatte ved Nav Lørenskog med et våpen mandag ettermiddag.


Les flere saker i Romerikes Blad


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere