RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Det var i en leilighet i dette strøket i Bergen sentrum at kvinnen opplevde marerittet.
Det var i en leilighet i dette strøket i Bergen sentrum at kvinnen opplevde marerittet. Foto: Vidar Langeland (Bergensavisen)

Kvinne voldtatt og fraranet 60.000 kroner

Sist oppdatert:
Etter at kvinnen åpnet døren for mannen ble hun voldtatt og knivranet for 60.000 kroner. Hun turde først ikke melde fra fordi hun skammet seg over å selge sex.

Ett år senere begikk den 26 år gamle mannen et identisk ran og voldtekt på en annen prostituert kvinne i Oslo, skriver Bergensavisen.

Nå er han i Oslo tingrett dømt til ubetinget fengsel i seks og et halvt år.

Den østeuropeiske kvinnen hadde vært tolv dager i Bergen og betjente opptil 6-8 kunder per dag i januar i fjor. Den siste ble hennes mareritt.

– Truet med å skjære meg
– Han holdt kniven mot halsen min og ga beskjed om at han ville skjære meg om jeg ikke holdt kjeft, forklarte kvinnen nylig i retten.

Etter voldtekten og ranet dro kvinnen til Flesland for å rekke flyet. Hun skulle treffe datteren i hjemlandet samme morgen, og måtte låne penger av en søster til flybilletten. De 60.000 kronene hun hadde klar i vesken hadde 26-åringen truet til seg.

Først et halvt år etter ugjerningen i Bergen anmeldte hun saken. Hordalands-politiet ba kollegaene i Oslo avhøre den mistenkte som er bosatt i hovedstaden.

Pågrepet i Oslo
Men før avhøret var blitt gjennomført, ble han pågrepet for voldtekten i Oslo.

Kvinnen forklarte at hun skammet seg og ikke ville anmelde saken. Familien visste ikke hva hun jobbet med i Bergen, og hun fryktet at en anmeldelse ville føre til problemer for en venninne som også drev med prostitusjon fra leiligheten.

Hun valgte til slutt å anmelde saken, da hun ble oppfordret til å gjøre det av sivile polititjenestemenn hun kom i kontakt med i forbindelse med politiets kartleggingsarbeid i sexsalgsmiljøet.

Nektet straffskyld
Da 26-åringen ble pågrepet etter den siste voldtekten og ranet i Oslo, nektet han straffskyld.

Han vedgikk å ha kjøpt sex, men avviste voldtekt og ran.

I tillegg til fengsel må han ut med 380.000 kroner i erstatning og oppreisning til de to kvinnene.

I skjerpende retning peker retten på at mannen ikke benyttet kondom under voldtekten av kvinnen i Bergen, og at hun derfor fryktet for HIV-smitte i tiden etter overgrepet.

Les flere saker i Bergensavisen


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere