Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinnebevegelsen varsler demonstrasjoner mot Solberg

Om lag 1.000 demonstranter markerte sin støtte for abortloven på Eidsvolls plass foran Stortinget i Oslo mandag 29.10.18. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Om lag 1.000 demonstranter markerte sin støtte for abortloven på Eidsvolls plass foran Stortinget i Oslo mandag 29.10.18. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Kvinnebevegelsen anslår at 10.000 personer skal demonstrere mot det de mener er Solberg-regjeringens forsøk på å svekke abortrettigheter.

Kvinnegruppa Ottar vil fronte demonstrasjonene, som skal finne sted landet rundt 17. november, skriver Vårt Land.

– Til sammen vil det nok være 10.000 i gatene. I Oslo er målet minst 6.000. Erna Solberg skal vite at det har omkostninger å forhandle bort abortrettigheter for å få seg en flertallsregjering. Et overveldende flertall i befolkningen støtter abortloven slik den er i dag, sier leder Ane Stø.

Statsminister Erna Solberg (H) har åpnet for å diskutere endringer i abortlovgivningen som en del av regjeringsforhandlingene med KrF. Partiet ønsker å fjerne paragraf 2c i abortloven, som åpner for senabort ved fare for at barnet har en alvorlig sykdom. Erna Solberg (H) har sagt at hun vil forhandle om dette.

I tillegg har tvillingaborter blitt et tema. Norge er det eneste landet i Europa som gir en kvinne rett til å bestemme om hun vil ta bort ett eller flere fostre dersom hun er gravid med flerlinger.

Også i 2013 mobiliserte kvinnebevegelsen mot Solberg-regjeringen i abortdebatten. Da fikk KrF gjennomslag for reservasjonsretten fastleger har i møte med mulige aborttilfeller. Da glapp seieren etter massiv mobilisering fra kvinnebevegelse, opposisjon og krefter i samarbeidspartiene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!