Kvinnefritt i mediene

Landslagstrener Åge Hareide var den mest omtalte nordmannen i norske medier i april. Bare 15 av de 100 mest omtalte personene er kvinner.

10.05.04 14:07

- Det største handicap for å oppnå mye medieomtale i Norge er å være kvinne. Den største fordelen har menn - med særlig vekt på mannlige fotballspillere, påpeker rådgiver Pål Heldaas i Geelmuyden.Kiese.

85 av de 100 mest omtalte personene i norske medier i april er menn. På toppen troner USAs president George W. Bush, mens Hareide var den mest omtalte nordmannen.

Blant de 30 øverste på lista er det tre kvinner, kommunalminister og nyvalgt Høyre-leder Erna Solberg, drapsofferet Gunn Merete Lode og prinsesse Ingrid Alexandra.

Det viser Norsk Samfunnsbarometer for april. Barometeret er utviklet i samarbeid mellom selskapene Infact, Retriever og Geelmuyden.Kiese.

Det mye omtalte løftet av mulla Krekar førte til at komiker Shabana Rehman suste 1.111 plasser oppover lista til 61. plass.

– Mediebildet i april ga en rekke interessante svingninger. Når politisjefen i Stavanger er synligere enn kronprinsen, er det forbigående, men at Åge Hareide er mest omtalte nordmann er dessverre uttrykk for en sterk og varig tendens i norsk mediebildet, sier Heldaas.

48 av de 100 mest omtalte personene er idrettsutøvere, trenere og ledere.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.