*Nettavisen* Nyheter.

Kvinnelig nabo: - Det er ikke trygt her

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

Flere av naboene i gata der en kvinne skal ha blitt brutalt voldtatt er bekymret for tryggheten i nærmiljøet.

15.04.13 15:24

GRØNLAND (Nettavisen): Natt til mandag skal en ung kvinne i 20-årene ha blitt brutalt voldtatt i Breigata på Grønland i Oslo.

- Kvinnen var i svært dårlig forfatning og ikke i stand til å gjøre rede for seg, opplyste vaktleder Øyvind Torgersen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB i dag morges.

Kvinnen skal ha blitt funnet bevisstløs, delvis uten klær av en vekter i Breigata på Grønland i Oslo i natt.

Tips eller bilder? Kontakt Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

Naboer: - Vi er redde
Nettavisen har vært i kontakt med flere av naboene som har balkong ut mot det åstedet der den antatte voldtekten skjedde.

Alle sier det samme: At de ikke har hørt noe i det aktuelle tidsrommet voldtekten skal ha skjedd. Flere av naboene opplyser at de ikke føler seg trygge i området på kveldstid.

- Vi føler oss ikke trygge her. Det er ofte bråk på nattetid og barna våkner av fyll og slagsmål. Jeg skulle ønske sikkerheten var bedre og at det var mer patruljerende politi her, sier en familiefar som har balkong ut mot åstedet i Breigata. Han ønsker å være anonym, som de fleste av naboene Nettavisen snakker med.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Arneberg

Nærbutikken: - Ikke bra
I dagligvarebutikken Acar frukt og grønt, som ligger nærmest åstedet, reagerer daglig leder Eyüp og butikkmedarbeider Rina sterkt på nyheten om voldtekten.

- Dette høres ikke bra ut. Jeg har hatt butikk her i cirka ett år og vi opplever folk som både krangler og slåss utenfor. Vaktholdet burde bli bedre, mener han.

Kollegaen Rina, som både bor og jobber i Breigata, sier at hun ikke beveger seg utendørs nattetid alene.

- Jeg har bodd i Breigata de siste fire årene og føler meg ikke trygg på kveldstid. Spesielt i helgene er det mye bråk på natta. Jeg har et barn og skulle gjerne ha flyttet, men prisene i sentrum er høye. Grønland er et fint området, men det burde gjøres mer for å trygge sikkerheten på kveldstis, sier hun.

- Hørte du noe i natt?

- Nei, jeg lå og sov og hørte ingenting. Jeg de finner ut hva som har skjedd. Det er ekkelt at slikt skjer i nabolaget, sier hun.

Hendelsen kommer dagen etter at en annen kvinne natt til søndag troppet opp på opp på Sentrum politistasjon for å anmelde en gjengvoldtekt som skal ha skjedd i et parkeringshus på Grønland, bare et steinkast fra Breigata.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Arneberg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.