Gå til sidens hovedinnhold

Kvinnen døde etter å ha spist på Michelin-restaurant

Spanske myndigheter opplyser at ytterligere 28 restaurantgjester ble matforgiftet.

Én kvinne døde og 28 mennesker ble syke som følge av matforgiftning etter å ha spist på Michelin-restauranten Riff i Valencia.

Den ikke-navngitte kvinnen (46) spiste middag på restauranten sammen med ektemannen og sønnen, melder BBC. Hun døde tidlig søndag.

Ektemannen og sønnen ble også syke, men er på bedringens vei.

Beholder stjernen ut 2019

Restauranten Riff er ikke søkbar på den nettbaserte Michelin-guiden. Michelin Nordic opplyser at dette kan skyldes tekniske problemer, og ikke episoden med matforgiftningen.

- Restauranten har én stjerne i Michelin-guiden i 2019, og den ble lansert i slutten av november i fjor. Den stjernen baserer seg på fjorårets besøk, sier pressesjef i Michelin Nordic, Lotta Wangle, til Nettavisen.

Wangle bekrefter at restauranten beholder Michelin-stjernen ut året.

Lettere symptomer

Spanske helsemyndigheter har så langt klart å spore opp 75 mennesker som har spist på Riff i tidsperioden 13. til 16. februar, og har bekreftet totalt 29 tilfeller med matforgiftning.

- Med unntak av personen som døde, hadde alle de syke lettere symptomer, hovedsakelig oppkast, sier de regionale helsemyndighetene i en uttalelse torsdag.

Helseinspektører skal ha inspisert restauranten 18. februar, men mislyktes med å påvise en åpenbar forklaring på matforgiftningen, skriver avisen.

Det nasjonale institutt for toksikologi har tatt prøver av en smaksmeny på restauranten for å foreta analyser.

Uklart hva som er kilden

The Guardian skriver at det har vært meldinger om at det var en type sopp som kan ha vært kilden til matforgiftningen, men helsemyndighetene vil ikke kommentere påstanden.

Eier og kjøkkensjef ved Riff, Bernd H. Knöller, beklager hendelsen på det dypeste og sier at restauranten samarbeider med helsemyndighetene.

- Jeg har besluttet å stenge restauranten inntil vi vet den presise årsaken, og kan gjenåpne med nødvendige garantier overfor både personalet og kunder, sier Knöller.

Restauranten har én stjerne i den eksklusive Michelin-guiden.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken