En svensk kvinnelig dyrepasser ble drept av en flokk ulver i dyreparken Kolmården i Norrköping, Sverige søndag. Kvinnen befant seg alene i ulveinnhegningen da angrepet fant sted.

Mandag formiddag holdt ledelsen ved Kolmården en pressekonferanse for å besvare spørsmål.

Ledelsen i dyreparken har fått kritikk for at kvinnen ble liggende igjen hos ulvene lenge etter at angrepet skjedde.

- Ropte ikke på hjelp
Kvinnen hadde regelmessig sambandskontakt med andre kolleger i dyreparken. Likevel tok det mellom 20 og 30 minutter før de andre kollegene oppdaget at hun var blitt angrepet.

- Hun ropte ikke på hjelp, sier Mats Höggren, zoologisk dyresjef ved Kolmården, på spørsmål om hvorfor det tok så lang tid, ifølge Aftonbladet.

Deretter tok det enda lengre tid før den døde kvinnen ble hentet ut av innhegningen. Höggren sier at det hadde gått fortere om de trodde livet sto til å redde.

- Det har blitt stilt spørsmål om hvorfor det tok så lang tid å hente henne ut av innhegningen. Jeg kan si at det aldri var noen tvil om at hun var død og på det tidspunktet var det allerede opprettet en politietterforskning, sier Höggren.

- Ingen tegn til aggressivitet
Videre sier han at det ikke fantes noen tegn på aggressivitet blant ulvene.

- Vi pleier å kunne se aggressive tendenser, men denne gangen fantes det ingen slike tegn, sier han, ifølge Dagens Nyheter.

Det finnes ikke noe videoopptak av angrepet. Dermed er det kun politiets etterforskning og obduksjonsrapporten som kan gi flere svar på hva som skjedde.

- Hun ble drept inne i ulveinnhegningen, det er det vi vet. Om det kan knyttes til en annen hendelse eller sykdom, blir bare spekulasjoner, sier Höggren.

Skjerper rutinene
Dyreparkledelsen sier det er en vanlig rutine å la dyrepasserne besøke ulvene alene for å styrke relasjonene til dem. Det er fortsatt uklart hva som vil skje videre med ulvene som sto bak angrepet. Men dyreparkledelsen sier de skal gjennomgå og skjerpe alle rutinene i parken.