Kvinnen var på jobb i barnehagen da kjæresten dukket opp. Deretter ble hun mishandlet på det groveste

DØMT: Øvre Romerike tingrett dømte opplendingen til ett år og ti måneders fengsel etter at han mishandlet en romerikskvinne på det groveste.

DØMT: Øvre Romerike tingrett dømte opplendingen til ett år og ti måneders fengsel etter at han mishandlet en romerikskvinne på det groveste. Foto: Bjørn Inge Rødfoss/Romerikes Blad

I januar 2014 møtte kvinnen mannen på nettet. Den påfølgende tida ble et sant helvete.

(RB.no):«Det var svært alvorlig voldsutøvelse: Brutal mishandling over lang tid av en forsvarsløs person. Fornærmede ble overfalt på sin arbeidsplass, og det må ha vært svært skremmende å bli innelåst/fanget slik fornærmede ble. Retten betviler ikke at fornærmede, slik hun selv ga uttrykk for, var sikker på at hun ville bli drept.»

Denne historien startet egentlig med en snev av romantikk, men allerede etter kort tid ble lykken til et mareritt, ifølge dommen fra Øvre Romerike tingrett, skriver Romerikes Blad.

En kvinne lever nå i frykt. Hun må i stedet bearbeide et voldsomt voldstraume.

Møttes på nett

Romerikskvinnen møtte mannen fra Oppland på nettet, og ikke lenge etter slo tiltalte seg til på fornærmedes bolig. Selv om hun ønsket ham bort, så ble han værende. Det hjalp heller ikke at hun flyttet inn til en venninne.

I starten av mars eskalerte det. Kvinnen klarte å stenge mannen ute fra leiligheten.

Noen dager senere var hun på jobb på en barnehage på Romerike. Da hun skulle låse for dagen, dukket tiltalte opp uten forvarsel.

«Hun ble overrasket og redd og foreslo at de skulle gå utenfor å snakke. Til dette repliserte tiltalte at han ikke var kommet for å snakke, men for å drepe henne. Han låste døren bak seg slik at hun ikke skulle komme ut», heter det i dommen.

Kastet henne ned kjellertrapp

Tiltalte forklarte selv at han eksploderte i sinne og at det «svartnet» for ham, før han umiddelbart innledet en omfattende voldsutøvelse mot fornærmede.

«Først dyttet han henne innover i gangen slik at hun falt mot en dør. Da hun reiste seg, ble hun slått med knyttet neve mot ansikt/hode. Tiltalte la en lighter i den ene hånden han slo med. Ett av de første slagene traff fornærmede på munnen slik at to fortenner i overkjeven ble slått ut. Fornærmede falt om på gulvet, men reiste seg igjen for så å bli slått/kastet hardt ned i gulvet på ny, noe som gjentok seg iallfall et par ganger i gangen ved inngangsdøren. Her ble fornærmede også tildelt iallfall ett hardt knyttneveslag mot ryggen/siden. Fornærmede var redd og gråt», heter det videre.

Kvinnen ble sittende på gulvet i gangen ved en trapp som leder ned til kjelleren. Trappeløpet er rett før det svinger til høyre på en avsats med sju trappetrinn ned til kjellergulvet.

«Tiltalte åpnet døren til kjelleren, tok tak i jakka til fornærmede og dro/slengte henne ned trappen. Hun gikk kast i kast og havnet på kjellergulvet. Der forsøkte hun å rømme til et kjellerrom for å låse døren bak seg, men tiltalte nådde fram til døren før fornærmede fikk låst den. Han tok der tak i fornærmede og dro henne ut på kjellergulvet hvor han slo eller presset henne opp mot veggen. Deretter slengte eller kastet han henne mot en fryseboks som sto i kjelleren. Hun ble da truffet i ryggen. Deretter slengte eller kastet tiltalte fornærmede mot kjellergulvet slik at hun slo hodet mot dette».

Fornærmede forklarte at hun ble «borte» et øyeblikk.

Tiltalte tok deretter en bøyle eller et armlene fra en stol og sto truende over fornærmede med denne mens han sa at «du skal dra herfra i en likpose».

– Moser bilen din om du finner på noe tull

På dette tidspunktet skal mannen ha roet seg ned.

Kvinnen har anslått at mishandlingen varte i rundt en time. Retten legger til grunn at det i hvert fall dreide seg om en halvtime.

Kvinnen fikk med mannen på at hun måtte på legevakta. Hun lovte å forklare at hun hadde falt ned en trapp.

Siden begge hadde bil ved barnehagen, ble de enige om å kjøre hver for seg.

Underveis i kjøreturen, ringte mannen og truet henne på nytt.

«– Jeg ligger etter deg og vil mose bilen din om du finner på noe tull», skal han ha sagt.

Kvinnen ringte på sin side sin sønn og ba ham om å komme seg ut av leiligheten.

Hun ringte deretter politiet.

Brudd i korsryggvirvel

Med blod i ansiktet, utslåtte tenner, og store ryggsmerter, ble kvinnen etter hvert fraktet til Ahus.

Der ble det konstatert brudd i en korsryggvirvel.

Kvinnen har siden vært sykmeldt. Hun har slitt psykisk, og tør ikke sove alene. Hun har flashbacks, angst og uro.

Ifølge dommen får hun nå hjelp til å bearbeide et voldsomt voldstraume.

Mannen hevder på sin side at han mener ryggbruddet egentlig er en gammel skade.

Den forklaringen trodde ikke retten noe på.

– Vakreste kvinne jeg vet

Dommerne legger i stedet til grunn at det her var snakk om legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

«Aktor har vist til at det er vold begått mot en forsvarsløs person og at volden har karakter av mishandling. Retten er enig i dette. På bakgrunn av fornærmedes forklaring er retten heller ikke i tvil om at tiltalte framsatte ovennevnte trusler mot fornærmede. Først da han påtraff henne i gangen, dernest etter avsluttet voldsutøvelse i kjelleren og til slutt per telefon mens de var på vei til legevakten. Det er, iallfall for to av utsagnene, snakk om drapstrusler, Slik situasjonen var for fornærmede, var truslene i høyeste grad egnet til å framkalle alvorlig frykt hos henne. Hun var innestengt, uten mulighet til å komme unna og samtidig utsatt for alvorlig vold», heter det i dommen.

Bare en drøy uke senere, sendte mannen ut en e-post til flere personer. Den inneholdt en video med bilder av fornærmede, fløytemusikk og teksten «Vakreste kvinne jeg vet om».

Fikk strafferabatt

Tiltalte er tidligere straffet en rekke ganger, blant annet på grunn av vold, og retten tar i utgangspunkt i en fengselsstraff på to år.

Siden mannen – på legevakta – skal ha erkjent at kvinnen ikke falt ned noen trapp, men at han hadde utsatt henne for volden, så får han to måneders strafferabatt.

Han må nå sone et år og ti måneder i fengsel.

I tillegg er han dømt til å betale kvinnen oppreisning med 120.000 kroner.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.