Kvinnene går under navnet den kvinnelige peshmerga, og består av 550 kvinnelige krigere.

Så langt har ikke soldatene møtt på den ekstreme islamistgruppen Den islamske stat (IS) siden de tok kontroll over byer i Kurdistan, men soldatene øver seg til kamp i heten i Sulaymaniyah, melder The New York Post.

- Det er en ære å få være en del av et moderne muslimsk land som lar kvinner forsvare hjemlandet sitt. Vi blir behandlet på samme måten som menn, sier en av kvinnene som har vært med siden 1996.

Tar seg av huset


Selv om kvinnene slåss for landet sitt, betyr det ikke at de lar de huslige syslene ligge.

- Vi har fortsatt forpliktelser privat og må ta oss av husholdningen, så jeg vil egentlig si at det er verre å være en kvinnelig peshmerga, tilføyer hun.

Navnet peshmerga kan oversettes til «de som konfronterer døden», og er en gruppe soldater som har stor støtte i den kurdiske befolkningen.

400 drept i massakre

Rundt 400 menn fra yazidi-minoriteten i nord-Irak skal ha blitt drept i to massakre de siste dagene, melder Sky News.

I tillegg skal familiene deres ha blitt kidnappet av krigere fra IS.

En talsmann for lokale myndigheter sier til Sky News at kvinner og barn har blitt tatt til fange av IS og tatt med til Tal Afar i nærheten av Mosul.

Mennene fra Kocho ble meldt drept i løpet av to dager - 82 på fredag og 312 på lørdag, opplyser talsmannen.

En kriger fra gruppen yazidi fortalte tidligere til nyhetsbyrået AFP at han hadde sett mange døde i landsbyen Kocho.

- Vi kom til landsbyen som var under beleiring, men vi kom for sent. Det lå døde over alt, vi klarte bare å få ut to personer i live, sier han.

Voldtekt og kjønnslemlestelse

Tusenvis av yazidiere har blitt tvunget på flukt fra hjemmene deres av IS.

FN mener at IS og deres allierte i tillegg til drap har begått kidnappinger og voldtekter. Flere internasjonale medier meldte tidligere i sommer at IS skulle ha utstedt en ordre om at jenter og kvinner i og rundt byen Mosul i Irak skulle kjønnslemlestes. Dette ble senere avkreftet av representanter fra IS, melder Aftenposten.

HTML EMBED
HTML EMBED