RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner + Utroskap = Løgn

(Shutterstock)
Sist oppdatert:
Kvinner er flinkere til å lyve enn menn - og skjuler derfor utroskap bedre.

(SIDE2): Menn har alltid hatt rykte på seg for å være utro drittsekker, men nye undersøkelser tyder på at det faktisk er stikk motsatt.

Kvinner er bare flinkere til å lyve om det, skriver dailymail.com.uk.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Diskret
Dermed er kvinner flinkere til å unngå å bli knepet i synden – eller sagt på en mer flåsete måte: kvinner er flinkere til å ha affærer enn det menn er.

Kvinner er mer diskret og flinkere til å hemmeligholde, mens hun fortsetter sitt ellers normale liv som før.

Ifølge psykolog David Holmes, ved Manchester Metropolitan Universitet, er flere kvinner utro enn noensinne. Blant menn er rundt 20 prosent utro, mens kvinners andel har økt til 15 prosent.

Ikke barnets far
Oppførselen når de er utro er derimot ganske så forskjellig.

- Kvinner er flinkere til å holde utroskapen hemmelig. Ser man på fødsler, anslås det - relativt måteholdent - at mellom åtte og 15 prosent av barna er oppdradd av en mann som tror han er barnets biologiske far, men som ikke er det, sier Holmes til avisen.

En av måtene å unngå å bli oppdaget på er å unngå å bruke mobiltelefon eller mail for å kommunisere, heller ikke betale eventuelle middager og annet med kort, men kontant.

Utegående
En av årsakene til at stadig flere kvinner er utro er at de har inntatt arbeidsmarkedet – og dermed selvsagt møter flere menn enn sine hjemmeværende formødre gjorde.

Det samme har internett, mobilen og e-posten ført til.

Men selv om flere kvinner har seg utenfor ekteskap og kjæresteforhold, så betyr det ikke at de er blitt mer åpne om det.

Hvorfor lyver kvinner?
Kvinner lyver av flere grunner, en av dem er at kvinner fremdeles dømmes hardere for sitt sexliv enn det menn gjør.

Men også fordi ved å lyve kan kvinnen kontrollere forholdet til ektemake eller kjæreste – for å beskytte seg selv, men også partneren og eventuelle barn. Faktisk lyver kvinner så ofte og av så mange grunner, at vi ikke tenker på det som løgn, men som en måte å styre forhold på.

Eksempler: Vi sier vi har det fint, selv om vi kjeder vettet av oss – fordi vi har vært å være høflige. Vi sier også at en venninne ser strålende ut, selv om buksa er to nummer for liten og sminken ser horete ut – fordi vi ikke vil såre. Alt for å bevare roen og freden, for å smøre det sosiale nettverket.

Mer sofistikerte
Små løgner, men som kan føre til en større?

David Holmes mener kvinners løgner har med det sosiale å gjøre.

- Kvinner er bedre løgnere fordi de er psykologisk mer sofistikerte. Man kan diskutere om det er natur eller omsorg som gjør det, men kvinner er programmert til å være mer opptatt av forhold og er mer menneskeorientert enn menn.

Menn lyver også, men de glemmer oftere hva de har løyet om eller gjør en feil og blir tatt i løgnen.

Skryter
Dessuten tar de større risiko i forhold til å bli knepet, med tanke på at partneren (en kvinne) er bedre emosjonelt utrustet enn dem selv. I tillegg gjør menn en «typisk kvinneting» i den sammenheng – de har en tendens til å snakke om utroskapen, ofte fordi de vil skryte av dama eller sexen.

Dessuten er det biologi med i bildet. Menn skal herje rundt og spre sin sed, mens kvinner skal finne en mann av god kvalitet og få barn med han. For mannen er det derfor viktig at kvinnen han er sammen med, får hans barn (noe som altså ikke alltid er tilfellet).

Dermed har han langt større tiltro til partnerens troskap, enn det det muligens er grunn til.

Fornektelsens slør
Spør man en mann om han har vært utro, så er det godt mulig han vil innrømme en affære eller to – men spør man samme mann om han tror kona eller kjæresten har vært utro, vil han ofte bli nærmest sjokkert over bare tanken.

Menn vil altså tro at kvinner ikke er utro, mens kvinner vil at menn skal tro det. Kanskje ikke så vanskelig å fortsette løgnen da.

(Kilde: Daily Mail)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere