RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner anbefales å fjerne brystimplantat

BRYSTER: Komplimenter vedrørende fordelene kan være et sjakktrekk.
BRYSTER: Komplimenter vedrørende fordelene kan være et sjakktrekk. (Foto: Illustrasjon/Dreamstime)
Sist oppdatert:
Paris (NTB-AFP): Helsedepartementet i Frankrike råder 30.000 kvinner i landet til å fjerne brystimplantater laget av produsenten PIP.

Kvinner med brystimplantater laget av Poly Implant Prothèse (PIP) har ikke en større risiko for å få kreft enn kvinner som har implantater fra andre produsenter, heter det i en uttalelse fra departementet. Likevel ber franske helsemyndigheter kvinnene om å fjerne innleggene, fordi de mener det er en stor risiko for at silikonen kan få rifter.

Xavier Bertrand i helsedepartementet sier at anbefalingen er et forebyggende tiltak, og at det ikke er funnet noen forbindelse mellom implantatene og åtte rapporterte krefttilfeller.

Selskapet ble lagt ned, og implantatene ble forbudt i fjor etter at det ble avslørt bruk av en type silikongelé som ikke var godkjent, og som førte til et uvanlig høyt antall rifter på implantatene. Over 2.000 kvinner har anmeldt firmaet etter å ha fått helseproblemer, og selskapet etterforskes av politiet.

I Frankrike får de som fikk implantater av helsemessige grunner, operasjonen og de nye implantatene dekket av staten. En gruppe kvinner med PIP-implantater krever imidlertid at alle erstatninger av brystinnleggene, inkludert de som ble operert inn av kosmetiske grunner, skal bli statlig finansiert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere