*Nettavisen* Nyheter.

Kvinner bak ny ransbølge i Norge

TIGGER: En dame fra romfolket sitter på gata i Oslo og tigger. Gjerde sier de kommer til Norge for å tjene penger. Foto: Thor Benjamin Brekken (Nettavisen)

Bare de siste to ukene er 20 eldre kvinner blitt brutalt ranet rundt om i landet. Bak de voldelige smykkeranene står rumenske kvinner.

05.04.12 08:20

Politiet advarer nå mot den nye formen for kriminalitet, skriver VG.

Geir Ellefsen i Oslo-politiet sier de rumenske kvinnene som står bak ranene, bruker to forskjellige metoder. Felles for metodene er at de norske kvinnene tilbys å kjøpe falske smykker, men at de i stedet ender opp med å bli fraranet sine egne smykker.

- Selv erfarne politifolk blir fortvilet og sint når man ser gjerningsbeskrivelser som dette. Basert på opplysninger av ofrene, vitner og politiets kartlegging kan vi si at gjerningskvinnene utelukkende er utenlandske romfolk fra Romania, sier Ellefsen.

De rumenske smykkeranerne har slått til mot eldre norske kvinner i Oslo, Asker og Bærum, flere steder i Buskerud, Romerike, Follo, Agder og Sør-Trøndelag.

Nestleder Jan Bøhler (Ap) i justiskomiteen på Stortinget og Høyres André Oktay Dahl vil begge gjeninnføre forbud mot tigging for å få stanset bølgen av smykkeran mot eldre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.